Nytt Mann-Over-Bord sikkerhetssystem skal gi mer trygghet for de som har sitt arbeid alene ombord i mindre fartøyer.

CoastKey AS og Frydenbø Industri AS lanserer et nytt sikkerhetssystem/nødstopp for mindre fartøyer, som heter Frydenbø Mob Pro. Systemet er et trådløst dødmannsknapp system, der motoren vil bli stoppet om man faller overbord. Man kan også stoppe motor manuelt med fjernkontroll. Systemet tilfredsstiller de nye forskriftene til mindre yrkesfartøyer og er allerede installert i flere båter.

Frydenbø Mob Pro skal gi økt sikkerhet ombord i enmannsbetjente fartøyer, og kan tilpasses enkle og doble motorinstallasjoner, samtidig som det gir full frihet til å bevege seg ombord i båten. Dette er utviklet for driftssikkerhet i krevende miljøer ombord, og fungerer i alle skrogmaterialer som stål, aluminium og kompositt. Systemet fungerer på alle motorfabrikat.

Systemet er utviklet av CoastKey AS, kjent leverandør av lignende utstyr til fritidsbåter, og Frydenbø Industri AS har enerett på distribusjon til det profesjonelle markedet. Frydenbø Industri tilbyr installasjon gjennom våre lokasjoner langs kysten, samt utvalgte serviceverksteder.

Frydenbø Industri har siden starten i 1916 levert over 83.000 diesel motorer i det norske maritime markedet. Av mindre motorer, har Frydenbø siden 1993 samarbeidet med FPT, som er en av verdens største produsenter av dieselmotorer. Frydenbø Industri er har også SOLAS godkjenning som en av verdens ledende leverandører av livbåtmotorer. Selskapet leverer også større fremdriftsløsninger gjennom vårt samarbeid med ABC og Baudouin. Frydenbø Industri AS er lokalisert i Bergen, Oslo, Ålesund, Havøysund og Øksfjord.