DEL

Den nye JMA-3300 serien fra JRC betyr samtidig en endelig slutt på ”gammeldags” radardisplay med CRT billedrør. Nyhetene fra Japan Radio Co. blir klar for salg i januar 2011.


( 21.01.2011 )

[raw]

JMA-3300 har en ultraklar ”bondet” 10,4” LCD skjerm med hvit LED bakgrunnsbelysning, og dermed ingen sollysproblemer. Bildet har en skarphet som hittil har vært helt ukjent på radarskjermer. ”Bondet” er en prosess hvor luftgapet mellom frontglasset og LCD-modulen blir fylt med et optisk silikonmateriale, for å forhindre reflekser fra sollys, øke lesbarheten om natten og forhindre kondens.

 

Betjeningen blir rask og enkel med behagelige og dedikerte funksjonsknapper, både for trykk og vrifunksjon. Man har også plassert fire hurtigknapper helt nederst, for programmering av de funksjonene man selv ønsker å ha hurtig tilgang til. Menyer på skjermen er gjennomsiktige slik at de ikke ødelegger for radarbildet. 

 

”System-on-Chip” (SoC) er en helt ny teknologi og et ekstremt kraftig verktøy som er tatt i bruk for å kunne benytte funksjoner på JMA-3300, som tidligere kun var mulig på større radar. Dette er fysisk sett kun en liten, komprimert ”chip” men som gjør at man kan oppnå utrolig ytelse på en forholdsvis liten og rimelig radar.

 

DirecTrak™
AIS (Automatisk Identifikasjonssystem) og MARPA (manuell funksjon for Automatic Radar Plotting Aid) er standard i JMA-3300 og ved hjelp av den patenterte funksjonen DirecTrak får man en sporingsfunksjon hvor man kan følge inntil 50 AIS-mål og få frem avstand og peiling på valgt fartøy.

 

Semi-ConstaView™ er basert på JRC sin egen patenterte funksjon ConstaView™ som er inkludert i alle JRC sine IMO-klasse radar. Semi-ConstaView gir en rask prosessering av radarmål med presentasjon av sann-mål-plotting i Head-Up modus, uten forstyrrelse av faste mål, slik som ekko av øyer og kystlinje.

 

• Det er installert en USB port i fronten, noe som også gjør programoppdateringer veldig enkelt.

• Ny type radarantenne med børsteløs antennemotor gjør vedlikehold enklere og rimeligere.

 

JMA-3300 serien består av totalt syv modeller, tre av dem med høyhastighetsantenne, 48rpm. Man kan velge mellom 60 cm innelukket antenne og 3,9 fot, 4 fot eller 6 fot åpen antenne. Prisene vil ligge fra 33.000 kroner eks. mva. Serien er beregnet for alle fartøy som ikke behøver en IMO-godkjent radar, det vil si fritidsbåter, mindre sjarker, arbeidsbåter og andre fartøy som ikke har krav til radar.

 

For ytterligere informasjon: http://www.jrcnorway.com/ eller www.pronav.no

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.