TB Marine har inngått et samarbeid med den islandske båtprodusenten Seigur.

-Vi har fulgt med i markedet og ser at etterspørselen er stor etter fiskebåter i størrelsesorden 8 til 11 meter, forteller gründer og eier av TB Marine, Terje B. Bliksvær.

TB MARINE gründer og eier, Terje Bliksvær, er fornøyd med å ha signert en avtale med islandske Seigur.

TB Marine har lenge vært leverandør av arbeidsog fiskebåter, og levert ulike båter til sågar private kunder, bedrifter og til statlige virksomheter. Sammen med Seigur skal han designe og utvikle nye fiskebåter med moderne byggeteknikk.

-Vi skal ta i bruk divinycell som kjernemateriale med vakuum infusion. Denne måten å bygge på gjør båtene lettere, samtidig som det gir skrogene mer styrke, fortsetter Bliksvær. Han legger til at TB Marine skal åpne opp for produksjon av fiskebåter etter de nye nordiske båtstandardreglene som kom i 2017, der ny sertifisering skal være på plass i alle båter over 8 meter innen 2022.

De to første båtene, en fiskebåt og en krabbefiskebåt, er allerede på tegnebrettet, og kommer i produksjon like over sommeren. Bliksvær forteller at etterspørselen og interessen er god, og så fra utenlandske selskaper.
-Denne type båter kan benyttes i store deler av Europa og andre deler av verden. Vi jobber med et internasjonalt nettverk, både for produksjon og salg, og håper at så snart vi er ute i markedet med båtene så skal mye være gjort for videre interesse. Vi har sterke relasjoner på verdensbasis innen maritime og båtbransjen, som vi kommer til å samarbeide med for å nå ut i markedet, legger han til.

Fiskebåtene skal fortsatt ha det velkjente Seigur-designet.

Selve produksjon av båtene er lagt til Litauen, som vil være organisert med norsk ledelse. Han regner med at fabrikken er klar for produksjon på sensommeren. Båtene er bygget ved hjelp av et fleksibelt byggesystem. Dekket er bygget i moduler, slik at båtene kan bygges om til arbeidsbåt eller privat fritidsbåt. Designet er det samme som dagens Seigurbåter, for å holde på den gode brukervennligheten.

-Vi kommer med en ny linje med fiskeog arbeidsbåter, utviklet sammen med lokale fiskere og designere. Vi føler vi har truffet godt på den nye 10,67 metringen, som kan bygges opp til 15 meter, med en bredde på 4,6 meter, og vi ser frem til å være med å bygge opp fiskebåtflåten med konkurransedyktige båter til riktige priser, avslutter han.