Den første fisketuren med Kaijo,s nye lavfrekvenssonar KCS3220 ble utført vest av Skotland i fjor. Der var det på den tiden kun små forekomser av kolmule, men om bord i MS "Haugagut" hadde de ingen problemer med å se stimene på lang avstand, og fra brua var det bare lovord å høre om den nye sonaren.


[raw]

Den nye sonaren har, som alle andre tidligere sonarer fra Kaijo, mulighet til å bestemme strålebredde fra 4,5-15 grader. Kaijo var den første sonarprodusenten som lanserte denne funksjonaliteten. I tillegg har sonaren verdens smaleste stråle på lavfrekvenssonaren. Det vil si 4.5 grader.

 

KCS-3220 har en helt unik patentert sendemåte som gjør det mulig å sende over lengre tid enn tidligere, (lengre sendepuls). Dette gir økt rekkevidde, og gjør at man lettere kan filtrere ut støy fra andre sonarer. I tillegg har sonaren RDT som standard leveranse, som i bruk øker rekkevidden med ca. 30 prosent.

 

Kaijo har i forbindelse med den nye sonar laget en ny svinger basert på det beste av tilgjengelige komponenter. På den nye svingeren er det null toleranse når det gjelder sidelober. Det vil si at dette produktet er utrolig bra på hard bunn og på grunt vann. 

 

Den nye sonaren leveres nå med to vertikal bilder. I tillegg kan man dele skjermen i to slik at man kan kjøre kort avstand på den ene halvdelen av skjermbildet og lang avstand på andre. Selvfølgelig er det også målfølger på alle mål. I tillegg har sonaren nå full stabilisering både på sender og mottaker siden. Kaijo har også lagt stor vekt på brukervennlighet med oversiktlige menyer som er lette å forstå.

 

Etter denne prøveturen er leverandøren av KAIJO, MOLTECH NORGE AS overbevist om at KAIJO’S nye sonar, KCS3220, vil bli den nye referansemodellen i markedet. Alt nå ligger selskapet inne med flere forhåndsordrer på den nye sonaren.

[/raw]