De revolusjonære HD Digitale radarantennene fra Raymarine er ikke lenger forbeholdt de største båtene med store åpne antenner. Ytelsen og fordelene vil nå også være tilgjengelig for mindre båter gjennom lanseringen av de nye HD digitale lukkede radarantennene. De nye HD Digital radarantennene leveres i de tradisjonelt mest populære og anvendbare størrelsene for fritidsbåter, 45 og 60 cm.


( 07.04.2010 )


[raw]

HD Digital teknologi til Raymarine benytter kraftig digitalisert signalprosessering som skiller ut ulike radarmål, detekterer svake ekko på lang avstand og fjerner nær sagt all støy i bildet. Den adaptive senderen og mottakeren justerer seg automatisk for optimal ytelse i skiftende vær- og sjøforhold. HD Digital radaren gir et betydelig bedre bilde, med en skarp presentasjon av ulike radarmål. Radarbildet til HD Digital presenteres i flere fargenivåer, hvor man kan skille mellom sterke og svakere ekko. Dette gjør det f. eks mulig å se et sterkere båtekko inne i en regnbyge.

 

Den nye HD Digitale radaren kommer med tre nye funksjoner; hurtigbåtmodus, dual-range og ”bird mode”.  Hurtigbåtmodus øker antennerotasjonen fra 24 til 48 rpm for å gi optimal oppdatering og målfølging på korte avstander og ved høy fart. ”Bird mode” er utviklet for å hjelpe fiskere til å følge fugleflokker som følger fiskestimer. Dual-range gjør at du kan kjøre med to avstandsskalaer på radaren – i samme sveip og med ulik pulslengde.

 

HD Digital radaren har høy utgangseffekt, men ved å sende dette i meget korte pulser vil strålingseffekten ikke overstige den du får fra en mobiltelefon. Dette gjør at du står fritt til å plassere antennen nær sagt hvor du vil. Du må selvsagt ta høyde for at den plasseres med fri sikt. En annen fordel ved å benytte korte, men kraftige pulser er at disse har egenskapen til å ”slå seg gjennom” både regn- og snøbyger og fortsatt gi et klart radarbilde av båter, bøyer og andre objekter på sjøen.

 

All prosesseringen av radarbildet foregår oppe i selve antennen og informasjonen sendes fra antennen via SeaTalk hs nettverk. Det er dermed ikke lenger behov for en tykk og stiv radarkabel, kun en tynn nettverkskabel og strømtilførsel – med ekstern tilkobling. Dette forenkler monteringen og gjør at radarkabelen ikke lenger må strekkes helt frem til multifunksjonsskjermen, men til nærmeste tilknytningspunkt i SeaTalk hs datanettverket.

 

De nye HD Digital antennene kan brukes på alle Raymarine multifunksjonsskjermer med SeaTalk hs. Pris RD418HD (45cm): 23 500,- (veil. eks. mva). RD424HD (60cm) 25 500,- (veil. eks. mva). Prisen inkluderer ikke radarkabel. For mer informasjon: www.belamarin.no

[/raw]