Simrad er i ferd med å sette sammen en komplett ny serie med navigasjonsprodukter for enhver båtbruker som ønsker seg litt mer enn det aller nødvendigste.


( 21.01.2011 )

[raw]

NSE-serien ble introdusert for 1 år siden på METS i Amsterdam, og dette året introduseres storebroren, NSO, som virkelig er noe av det mest fleksible som finnes.

 

NSO-serien er ikke bare i seg selv en ny dimensjon innen navigasjonskontroll, men uttrykket ”mix and match” kommer nå virkelig til sin rett ved at NSO & NSE kan mikses nesten som man selv vil, alt etter båtens størrelse, antall førerposisjoner og hvilke funksjoner man ønsker; kart, ekkolodd, radar, autopilot, underholdning, AIS, StructureScan, motorinformasjon med mer.

 

Et standard NSO-system består av OP40 betjeningsenhet, NSO prosessor og en monitor. Man kan velge mellom 10, 15 eller 19 tommer. Videre kan man da bygge ut med ekstra monitor eller en NSE-skjerm, 8 og 12”.

 

OP40 betjeningsenhet er utviklet i tett samarbeid med proffe båtførere. Det kan man nesten se på det logiske og funksjonelle designet. Alle de beste detaljene fra NSE er inkludert i OP40. Det behagelige betjeningshjulet og knappene, direktevalg til hovedfunksjoner, alfanumeriske taster for enkelt å lage navn på veipunkt og merker og alle knapper er merket klart og tydelig.

 

OP40 kan betjene alle Simrad tilleggsprodukter du har tilkoblet, enten det er bredbåndsradar, HD radar, bredbåndsekkolodd, StructureScan sonar, AIS, autopilot AP24/28, SonicHub underholdning eller C-Zone digital teknologi for kontroll av lys, vindusviskere, pumper med mer.

 

Sammen med NSO prosessoren får man også en SD kartleser enhet som kan monteres separat med enkel tilgang til kartbrikke. Prosessoren har to utganger til monitor, NMEA både 0183 og 2000, Ethernet og USB og skjermoppløsning kan velges til absolutt beste kvalitet, XGA eller SXGA.

 

Simrad NSO er basert på samme teknologi som i NSE-serien. Så enkelt fortalt kan man si at NSO er black-box utgaven. Både hastighet, ytelse og enkelthet er lik NSE, og det beste av alt – de to seriene kan kombineres. På NSO kan man til og med ha to radar tilkoblet og vist samtidig, på samme skjerm, to HD radar eller to bredbåndsradar.

 

For ytterligere informasjon: www.simrad.no eller www.pronav.no

[/raw]