Japan Radio Company har oppnådd å få sertifisert tre nye radarserier, bestående av i alt 24 nye modeller, i henhold til ny IMO radar performance standard MSC.192(79).


( 19.06.2008 )

[raw]

JRC var den første radarprodusenten som fikk utført typegodkjenning etter nye krav og fikk utstedt MED sertifikater av QinetiQ Ltd. for samtlige 24 nye radar modeller. Det er nå krav om at radar, som installeres fra og med 1. juli 2008, skal ha typegodkjenning i henhold til MED og oppfylle den nye IMO performance standard MSC.192(79). For nybygg gjelder dette også i tilfelle kjølen er strukket etter 1. juli 2008. Det melder importør og forhandler Pronav AS.

 

Den nye IMO radar performance standard IEC62388:2008 har blant annet følgende forbedringer og ny funksjonalitet sammenlignet med tidligere krav:

 

-Forbedret ytelse på detektering av radarmål i regn og sjøstøy.
-Generelle endringer i basis krav til radar ytelse.
-Tilfredsstille ITU-R krav til reduksjon av uønsket utstråling i frekvensbåndet.
-Enhetlige og standardiserte symboler, fonter, fargepaletter etc. i presentasjonen av radarbildet, (ref MSC.191(79))
-Endring av krav til størrelse på radarbildet (PPI).
-CCRP (Consistent Common Reference Point).

 

JRC har nå integrert sin ledende teknologi i alle de nye radarmodellene. Dette er andre generasjon av patenterte Constaview™, som presenterer og roterer radarbilde konstant i sann tid. I tillegg er nå JRC sin ekkoforstørrelse funksjon, TEF™ (Target Enhancement Function), implementert i alle modellene. Denne funksjonen forstørrer radarekko uten å påvirke de andre radarinnstillingene som blant annet gain og pulslengde (og derav skilleevne). Små radarekko blir vesentlig mer forstørret enn store ekko,slik at man oppnår en betydelig bedre separasjon og identifikasjon. Sektor adaptiv sjøclutter er også nå standard i alle modeller.

[/raw]