Simrad Yachting, en leder innen design og produksjon av maritim navigasjon, autopilotstyring, kommunikasjon og fiskeletingssystemer i verdensklasse, lanserer i disse dager NSE-serien med multiprodukter.


( 14.09.2009 )

[raw]

Et Simrad produkt er ensbetydende med robust konstruksjon, og NSE-serien er intet unntak i så måte. Både 8” og 12” vil være markedsledende både på design og konstruksjon, modul integrasjon, funksjonell betjening samt de unike tilleggsproduktene – Bredbåndsradaren og StructureScan ekkolodd med skanning fra begge sider samt loddrett ned, samtidig.

 

-Vi har utviklet et attraktivt navigasjonssystem som gir båtbrukeren den absolutt beste ytelse, et utrolig intuitivt brukergrensesnitt samt de beste muligheter for ekspansjon som industrien i dag kan tilby. Designet med den beste kvalitet for maksimal driftssikkerhet, er dette uten tvil industriens ypperste klasse. Produktene er ideélle for seilere, motorbåtførere og fiskeentusiaster som forlanger kun det beste, og fungerer like bra på en fritidsbåt som i en arbeidsbåt, sier Mike Fargo, Produktsjef i Navico.

 

Så hva er det som gjør disse multiproduktene unike?
• LED display; den beste bakgrunnsbelysning man kan få samtidig som plotteren trekker lite strøm, den første i sin klasse innen maritim elektronikk.
• Prosessoren er enestående, selv med navigering og zoom inn eller ut i 3D kartografi har man praktisk talt ingen ventetid.
• Alle NSE enheter som selges i Europa leveres med ferdig installert Navionics Platinum 3D kartografi som standard. Der har man blant annet tilgang til Google-Earth satellittbilder. Ønsker man enda bedre oppløsning på billedmaterialet kan man kjøpe Platinum + som tillegg.
• Komplett fleksibilitet med SimNet, Ethernet og NMEA2000 nettverksløsning. Ønsker man flere skjermer behøver man likevel kun 1 kartbrikke, 1 ekkolodd, 1 radar; all informasjon kan deles og man kan likevel betjene hver skjerm uavhengig av hverandre. Video inngang og utgang er standard, samt også motorfunksjon.
• NSE-8 og NSE-12 kan utvides med alle tenkelige navigasjonsinstrumenter, men først og fremst den prisbelønnede bredbåndsradaren BR24 og bredbåndsekkoloddet BSM-1.
• NSE er også forberedt for StructureScan ekkoloddet som også lanseres i disse dager, et enestående ekkolodd for sideskanning og loddrett skanning, spesielt for dybder mellom 0 og 30m hvor man kan se utrolige detaljer av alt som måtte befinne seg mellom båt og bunn; vrak, fisk, busker, fiskestimer m.m.
• Et av de store fortrinnene er også selve betjeningen og manøvreringen mellom de forskjellige hovedfunksjonene der Simrad har tatt noe av det beste fra de andre søsterselskapene Northstar og Lowrance.
– Kvaliteten på knappene er virkelig bra, en stor roterende kontrollknapp som man enkelt kan betjene uten å bruke hele hånden, kursorknapp, alfanumeriske knapper og ikke minst hurtigtaster som kan programmeres for dine favorittoppsett.

 

NSE-serien kan bygges ut til å bli et helt komplett navigasjonssystem for større fritidsbåter. Prisen bør heller ikke skremme noen, kun ca. kr. 29.000 eks.mva. for NSE8 uten ekkolodd og radar. For NSE12 vil prisen bli ca. kr. 39.000 eks.mva.

[/raw]