På kort tid har gründer Christoffer Thoresen og CT Marine Thoresen i Asker klart å etablere seg i en marginal og tøff maritim bransje. Hovedfokus for selskapet, som Thoresen startet i 2014, er salg med installasjon av maritim elektronikk, og fritidsbåtflåten er største kundegruppe.

Selv om de får noen forespørsler om levering av elektronikkpakker til yrkesfartøy, er det minimalt med oppdrag og installasjoner i denne sektoren.

-Det krever andre sertifiseringer, men vi har levert stereopakke til en yrkesbåt lengre nord. Det er service og installasjon vi lever av og tjener penger på. Markedet for elektronikk er presset på pris og det er ingen store marginer på salg av utstyr. Dessuten er det få kunder som kjøper store el-pakker over nett, forteller salgsansvarlig Leif Henrik Bryn-Petersen.

CT Marine Thoresen er lokalisert i et maritimt miljø i Leangbukta, Asker.

Bredt utvalg

Bedriften har egen nettbutikk og utsalg ved hovedkontoret i Leangsbukta, Asker, og forhandler et bredt utvalg av store maritime merker som Garmin, Raymarine, Simrad, Lawrence og B&G, som både passer for yrkesog fritidsbåter.

-Det kommer hele tiden nyheter, og det er veldig mye likt fra de ulike produsentene, med noen små forskjeller. Blant annet innen ekkolodd har det skjedd mye etter at Gamin lanserte sitt CHIRP-system. Vi selger også en del fastmonterte VHF-utstyr, mens de håndholdte blir mer som et supplement. De er en sikkerhet på sjøen, men utfordringene er at de brukes for lite og gir derimot en falsk trygghet. Mange tester de en gang ved kontroll av båten på vårparten, for deretter å slå den av og ikke bruke den mer resten av sesongen, sier Bryn-Petersen. Han legger til at de ikke monterer store navigasjonspakker på båter uten VHF.

Fusion-stereopakke er beregnet for fritidsog yrkesbåter.

Seriøs aktør

-Vi ser potensialet i markedet, men sesongen er kort, fra mars til fellesferien. På høsten og utover vinteren er det betydelig roligere tider. Men det er et stort marked og vi har nok å gjøre, både med oppgraderinger og sette sammen pakker og installasjon, forteller han og legger til at det viktigste er god kontakt med kunden.

-Vi er opptatt av å være en seriøs og ordentlig aktør i markedet. Mange bruker mye penger på båt, da må vi være profesjonell når vi leverer pakker innen navigasjon, stereo og kommunikasjon, sier han avslutningsvis. Thoresen var i 2010 den første i landet med fagbrev innen skipselektronikk til fritidsbåter. Etter noen år for seg selv startet opp CT Marine Thoresen i 2014, og i januar sist år åpnet han nettbutikk samtidig som salgsavdelingen ble utvidet til tre ansatte. Det maritime miljøet i Asker er stort med mange båtforhandlere, utstillinger, motorverksted og marina, og bedriften er sentralt lokalisert og tett på kundene. Kundekretsen til CT Marine strekker seg likevel fra svenskegrensa til Vestfold.