Vidar Tøllefsen fra Husøy på Senja har fått et drektig og effektivt fiskefartøy i nye Gerd. Dette er en finskprodusert båt, NorCraft 11-470, levert av den norske samarbeidspartneren MarTec. Den er 11 meter lang og 4,7 meter bred og har et lasterom på hele 22 kubikk.

Speedsjarken har en hovedmotor, Yanmar 6HYM, på 650 hk, noe som gir en marsjfart på 15 knop og økonomifart på ti. Det har rederen uttrykt at han er godt fornøyd med. Båten er rigget for garnfiske og den er godkjent for fartsområde Kystfiske + bankfiske 2 i sommerhalvåret. Av dekksutstyr kan nevnes garnhaler, garngreier, sløyekar, alt levert av Lorentzen Hydraulikk AS. Båten har også en kran, levert av TruckTek AS.

Et stort og oversiktlig styrehus der det også er gjort plass til en bysse på babord side.

Hovedmotoren kommer fra MarTec AS. Samme leverandør har også levert giret (ZF 325IV) og en hjelpemotor, Whisperpower M-GV8. Videre har MarTec også stått for leveransene av fiskeletingsutstyr fra Olex og Simrad. Prislappen på nybygget er på 7,5 millioner kroner, noe rederen har uttrykt at han er god fornøyd med.

Gerd er en særdeles voluminøs og godt utstyrt speedsjark på 11 meters lengde.

Det kan ellers nevnes at selskapet som står for leveransen av Gerd, er forholdsvis ny på sjarkmarkedet i Norge. «Gerd» er deres tredje fiskebåt. Båtene produseres av WeldMec Marine i Finland i samarbeid med deres langsiktige partner i Norge, Gisle Johnsen i Martec. Sammen har de investert i lokal tilstedeværelse i det norske markedet for å betjene det lokale norske kommersielle båtmarkedet med profesjonelle båter i aluminium, utstyr og maskiner for profesjonelle kunder og tjenester knyttet til disse.

Det er godt med arbeidsplass på det store dekket.

FAKTA

OM GERD: Modell: NorCraft 11-470
Byggeverft: Weldmec Marine AB
Byggenr: 385
Lengde: 11,01m Bredde: 4,7m
Lasteromvolum: 22m3
Rigget for garnfiske
Fartsområde: Kystfiske + bankfiske 2 i sommerhalvåret