Fisker Eldar Ove Voldsund kan mer enn å sette sjøbein under fiske etter kolmule. Han er en kløpper til å filme video fra fiske. Her er en av hans siste produksjoner, en video som bare må sees.

Videoen er filmet om bord på snurperen/tråleren Sjøbris på fiske etter kolmule. Båten som er bygget ved Drammen Slip og Mek Verksted i 1985 har en største lengde er 69,9 meter. Eier er selskapet Teigebris i Fosnavåg.

Selv om Sjøbris ikke er noen ungdom, er det fartøyet en skikkelig fangstmaskin. Så langt i år har det blitt fisket 7154 tonn kolmule, nesten 2000 tonn lodde og 2100 tonn Nordsjøsild. Fortsatt gjenstår det 1576 tonn makrell og 1663 tonn med NVG-sild.

– Det hadde vært kjekt om du ville dele denne videoen i det utmerkede Kystmagasinet?
Tusen takk for alle videoene du deler med oss – veldig kjekt for oss og alle båtmannskapa og mange, mange, flere, skriver Voldsund til Kystmagasinet.no. Og selvsagt, vi deler gjerne videoen med våre brukere.

Kåringen av Fiskeflåtens beste video fortsetter som planlagt ut året. Her er det bare å delta. Det er nødvendigvis ikke den mest profesjonelle videoen som vinner. Vi legger like mye vekt på innhold, forhold videoen er filmet under, hvordan den er klippet og flere andre faktorer. Så her er det bare å sende inn nominasjoner i form av linker til aktuelle videoer. Du må gjerne nominere videoer andre har filmet, eller din egen.

Les mer om flotte premier her: Fiskeflåtens beste video kåres

Nedenfor videoen finner du link ttil flere nominerte videoer.

Flere nominerte videoer finner du her:

Bror til Draugen

Is og storm i Smutthullet

Når det trengs større båt….

Veteran på rekefiske

Lang, langt sør etter Tannfisk i AntarktisEn dramatisk slutt på fisket