Kystmagasinet lanserer i disse dager en stor fotokonkurranse. Fra og med utgave tre og ut året, vil vi i hver papirutgave av magasinet presentere tre blinkskuddbilder over to sider. Med blinkskudd mener vi fotos fra fiskerinæringen. Vi står selv for valget av bilder, og vi plukker ut de tre beste, en uke før hvert enkelt blad leveres til trykkeriet.


( 16.03.2010 )


[raw]

Ved årets slutt vil vinneren bli trukket ved loddtrekning blant de som har hatt bildene på trykk på Blinkskudd-sidene. Det er en flott premie vi har å by på, en bærbar VHF, modell HX-750E, fra Navy, med mange finesser. VHF`en har en utsalgsverdi på 3.900 kroner. Oddsene for å vinne er rimelig god. Med syv utgaver av Kystmagasinet igjen av året, og tre bilder i hver utgave, betyr det at sjansene er 1:21. Det er en smule bedre enn hva Norsk Tipping har å by når det gjelder lotto eller andre spill.

 

Vi vet det er mange flinke hobbyfotografer der ute, både på fiskefartøy, i oppdrettsnæringen, foredlingsindustrien og leverandørindustrien. Vi har ingen krav til motiv, annet enn at bildet må være fiskerirelatert. Så det er bare å bruke kreativiteten og knipse i vei. Et annet krav fra vår side er at bildet leveres i noenlunde brukbar oppløsning. Det vil si minst en megabyte, og i et velkjent format. Denne minimumskvaliteten må vi nesten kreve, for å kunne gi bildet den presentasjonen det fortjener i magasinet. Det er også en forutsetning at det følger litt tekst med bildet (et par linjer), hvor og når det er tatt og hvem eller hva som er avbildet. Fotografens navn er viktig å ta med.

 

Da ønsker jeg våre lesere lykke til i jakten på et flott bilde. Dette er et godt tidspunkt å starte fotograferingen på, i og med at solen og lyset er tilbake. Bildene vil også bli presentert på vår nettside. Fotos kan sendes elektronisk til undertegnende, og e-postadressen er: [email protected]

[/raw]