Fiskerimessen DanFish International har rundt dobbelt så mange norske utstillere i år som på messen for to år siden. Fitjar Mek. Verksted er blant utstillerne som ikke deltok i fjor, men som deltar i år.


( 08.10.2015 )

– Dette er en messe med mange besøkende fra både Norge, Island, Færøyene, Skottland og selvfølgelig Danmark. Vi har nå utviklet en rekke skipsdesign for både fiskebåter, arbeidsbåter og brønnbåter. Disse ønsker vi nå å markedsføre internasjonalt, sier prosjektleder Odd-Bjørn Troland til Kystmagasinet.no.

image
Fitjar Mek er bare en av mange nye utstillere. Bedrifter, som i senere år har fokusert mye mot offshore og mindre mot fiskeri, er blant tilveksten. DanFishing har også blitt en mer internasjonal messe med hensyn til gjester. Det er i år utstillere fra 24 land.

image
Blant årets utstillere er 24 norske bedrifter. Blant dem er Havyard Group og Rolls Royce. Alle bedrifter som kan fiskeri, og som trenger oppdrag som kan kompensere for deler av redusert ordretilgang fra offshorevirksomhet, er her. Det kunne sikkert med fordel vært flere norske verft. Men som Troland sier:
– For oss er det selvfølgelig en fordel at det ikke er så mange verft her. Dette er en messe med mange fiskere fra mange land, og derfor en god plass å markedsføre Fitjar Mek. Verksted.

image
En annen merkbar forskjell ved årets messe er interessen blant skotske og shetlandske fiskere, fiskebåtrederi og skippere. Ikke usannsynlig har det med det faktum at svært mange britiske pelagiske trålere bruker Hirtshals Yards for reparasjoner, og Karstensen Skibsværft i Skagen for både nybygg og reparasjoner.