DEL

Peruanske Copeinca har ikke bare vært en flopp i verdiutvikling på Oslo børs, men aksjen har også skuffet markedet med lav likviditet noe som har gjort at Oslo Børs nå flytter selskapet ut av hovedindeksen. Omsetningen i selskapets aksjer har ikke vært høy nok til at de kvalifiserer for en plass i indeksen.


( 13.12.2008 )

[raw]

Samtidig har selskapet det tredje største verditapet blant de børsnoterte selskapene i oversikten nedenfor. Det er lite som taler for at de peruvianske eierne har oppnådd hva de ønsket med å bli børsnotert i Oslo.

 

Etter at Copeinca er fjernet fra hovedindeksen er det bare fire sjømat-selskaper igjen blant de som er funnet verdige den celebre æren av å bli regnet som de mest toneangivende likvide selskapene på Oslo Børs.

 

Selskapene som er med i hovedindeksen er gitt en vektet verdi. De fire selskapene Austevoll Seafood, Cermaq, Lerøy Seafood group og Marine Harvest utgjør til sammen 1,42 prosent av indeksen. Austevoll Seafood og Lerøy Seafood Group utgjør til sammen 0,47 prosent, med henholdsvis 0,18 prosent og 0,29 prosent hver. Marine Harvest er desidert størst med 0,61 prosent og Cermaq nest størst med 0,34 prosent.

 

Da Oslo Børs sist uke endret sammensetningen i Oslo Børs ble ingen nye sjømatselskaper inkludert i indeksen.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.