To av fire nasjonale priser som ble delt ut på Innovasjon Norges Signalkonferanse i Oslo i går gikk til to verdige vinnere fra Møre og Romsdal. Coldwater Prawns stakk av med seieren i kategorien Årets bedrift og Kjersti Kleven ble tildelt hedersprisen.


( 04.06.2014 )

-Vi er veldig stolte over at to så flotte representanter fra fylket vårt får denne annerkjennelsen, sier Bodil Palma Hollingsæter, direktør i Innovasjon Norge, Møre og Romsdal. Prisvinnerne er eksempler på aktører som klarer å møte nye utfordringer på områder av avgjørende betydning for Norges fremtid.

 

-Med bakgrunn i sin posisjon, kunnskap, engasjement og personlighet fremstår vinneren som en god rollemodell for andre. Årets verdiskaper er visjonær, handlekraftig, har stort nettverk, og har bygget opp store økonomiske verdier for sin bedrift.  Det er en stor glede å gi Innovasjon Norges hederspris, Årets verdiskaper, til Kjersti Kleven, sa næringsminister Monica Mæland.

14316292586_95040a2d73_o

Finn Kristian Aamodt, administrerende direktør i Innovasjon Norge og næringsminister Monica Mæland, sammen med Årets verdiskaper Kjersti Kleven.

 

Stor bidragsyter
Innovasjon Norges hederspris deles ut til en person som på enestående vis har bidratt til å skape store økonomiske verdier for sin bedrift og en hel næring. Kleven Maritime er en sentral del av den maritime klyngen på Møre, og den høye aktiviteten i Kleven er med på å bygge opp store verdier også for andre bedrifter i regionen. Vinneren har bragt arbeidsplasser og verdiskaping tilbake til Norge i en veldig konkurranseutsatt bransje.

 

-Jeg opplever dette som en veldig positiv anerkjennelse, både av rollen jeg har i egen bedrift men også for jobben jeg har bidratt til i bransjesammenheng. Jeg har mange gode medarbeidere, og det er også deres fortjeneste at jeg står her i dag. For meg er dette både inpirerende og motiverende, sier Kjersti Kleven.

 

Kleven er deleier og styreleder i Kleven Maritime AS og Kleven Verft AS, samt styreleder og styremedlem i 11 andre selskaper, inkludert styreleder i Norsk Industri. Siden 2000, da familien kjøpte Kleven Verft tilbake fra Kværner, har Kjersti Kleven bidratt i å snu resultatene i bedriften. Hun har fått en betydelig posisjon innen næringslivet gjennom nettverk og styreverv, og satset på ny teknologi og robotisering for å ta tilbake deler av produksjonen som tidligere var flagget ut av Norge. 

 

Årets bedrift
Coldwater Prawns of Norway gikk av med seieren i kategorien Årets bedrift. Prisen Årets bedrift går til en bedrift som har lykkes i å skape varig og lønnsom vekst. De har kundenes behov som en ledestjerne i sin forretningsutvikling. Selskapet har systematisk og målrettet hentet inn kunnskap om markeder. De har vist en enestående evne til raskt å omsette denne kunnskapen på en innovativ måte, og har skapt en sterk og attraktiv internasjonal merkevare, står det i juryens begrunnelse.

 

Coldwater Prawns of Norway har vist at det lønner seg å satse på toppkvalitetsprodukter. Både internasjonale og norske kunder er villige til å betale for den kvaliteten og sporbarheten som bedriften tilbyr. Selskapet er den eneste tilbyderen av 100 prosent norske reker, og har sin hovedsatsning på eksport. Europa, USA og Asia er de viktigste markedene.

 

– Dette er enormt! Det er over all forventning, jeg har ikke en gang drømt om at dette skulle skje. Prisen har enorm betydning. Vi har verdens beste ansatte i selskapet, dette gir oss motivasjon til å bygge videre. Nå kan vi nå hvor vi vil, sier en rørt Knut Helge Vestre, administrerende direktør i Cold Water Prawns of Norway.

 

– Coldwater Prawns er et flott eksempel på hvordan markedsorientering og merkevarebygging kan gi bedrifter og næringer nye muligheter. Deres evne til å utnytte fordelene ved en unik, ren, norsk vare bidrar til bedret lønnsomhet fra havet til markedet, sier Bodil Palma Hollingsæter.

 

De nominerte i kategorien Årets bedrift:
Aptomar fra Trondheim
Coldwater Prawns of Norway fra Møre og Romsdal
Rock Pocket fra Vestfold

 

 

Om Coldwater Prawns

Coldwater Prawns of Norway er den eneste tilbyder av 100 prosent norske reker. Selskapet har sin hovedsatsning på eksport, og har Europa, USA og Asia som sine markeder. De eksporterer eksotiske kaldtvannsreker ifra store havdyp i arktisk farvann. Rekene fanges i rent vann på store havdyp, og med en kvalitet og renhet som er unik i verdenssammenheng.

 

Om Kleven

Kleven familien kjøpte tilbake bedriften i 2000. Hovedeier er Kleven Maritime Holding AS. Klevens skipsbyggingsorganisasjon er et avansert system, skreddersydd for ett formål: Å levere de mest lønnsomme og effektive løsningene til verdens ledende redere. De siste sju årene har Kleven levert nærmere 60 fartøy.