Samtidig som sist ukes statistikk viser en kraftig økning i den norske eksporten av makrell til Romania, fra 27 tonn ved utgangen av uke 48 i fjor til 2 655 tonn i år, melder den franske hypermarkedskjeden Carrefour at de åpner to nye hypermarkeder i Romania.


[raw]

I løpet av svært kort tid har Carrefour åpnet 21 hypermarkeder i Romania. 15 av disse ligger utenfor hovedstaden Bucharesti. Denne veksten i antall Carrefourbutikker vil gjøre det enda enklere å øke salget av norsk fisk i Romania.

 

Den raske veksten i Romania er ledd i en strategi som innebærer en kraftig satsing på Øst-Europa.

 

I fjor kjøpte Carrefour den rumenske kjeden Artima. Kjeden som hadde 21 store supermarkeder ble kjøpt for cirka 400 millioner kroner, skriver nettstedet FIS.com. 20 av butikkene til Artima vil i løpet av kort tid bli åpnet opp som Carrefour Express butikker.

 

I de første tre kvartaler i år hadde Carrefour en omsetning på 891 millioner euro i Romania, en økning på 41,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

 

Carrefour satser i alle sine butikker sterkt på salg av fersk og frossen fisk. De fleste butikker over hele verden vil ha laks og makrell fra Norge. I Øst-Europa vil i tillegg sild og annen norsk fisk være tilgjengelig.

 

Den kraftige veksten i Romania og resten av Øst-Europa vil antakelig gjøre Carrefour størst i denne del av verden på salg av norsk fisk til forbruker.

[/raw]