Det kinesiske selskapet, Conson Group, skal bygge en flåte på femti skip som skal fungere som flytende oppdrettsanlegg. Hvert skip vil være på 100.000 bruttotonn og ha lengde på 249,9 meter og bredde på 45 meter.

De vil ha 15 tanker med 80.000 kubikkmeter vann. Det vil være en motor om bord som skal gi en fart på ti knop, noe som vil gjøre det mulig å unngå sykloner og algeoppblomstringer. Skipene skal årlig produsere 200.000 tonn fisk verdt over 15 milliarder kroner.

Det første oppdrettsfartøyet, Guoxin No 1 er nå under bygging i Quingdao i Shandongprovinsen i Øst-Kina. Det skal overleveres fra verdens største skipsbygger, konsernet China State Shipbuilding Corporation, i mars neste år. Disse oppdrettsfartøyene vil gjøre det mulig å drive oppdrett i havområder langt fra det kinesiske fastland. Skipene kan ankres opp i temperatursoner som passer til fisken som skal produseres. Guoxin No 1 skal operere i Gulehavet, Øst-Kinahavet og Sør-Kinahavet. De andre skipene skal også kunne operere i farvann i andre deler av verden.