Motoren startes, og vi kaster loss litt over ti på formiddagen. Vi skal ut for å tråle etter flatfisk rett nordvest av Hirtshals. Båten er Katla, en ekte paragrafbåt, en bred sjark med shelterdekk. Fisket den driver kalles av mange for bifangstfiske. Hver gang trålposen tømmes er det spenning. Rett fangst kan være gull verdt.


[raw]

Skipper om bord og medeier, Jørgen Runehäll, er opprinnelig svensk fisker, men er gift og bosatt på Karmøy. Han har vært fisker i 24 år. Det meste av tiden i Sverige. Jørgen synes det er et spennende fiske.

 

– Du vet aldri helt hva du har i trålen. Nå driver vi og blir kjent med nye områder utenfor Danmark. Vi vet litt om områdene, og har fått tak i kart med verdifull informasjon. Men vi har fortsatt mye å lære, sier Jørgen.

 

Du får vite mer om dette spesielle fisket, og hva mer Jørgen har å lære i neste utgave av Kystmagasinet, som kommer i salg i Narvesen et lite stykke ut i februar. I denne første utgaven finner du også en reportasje om Vestkajen, om fjordfiske på Vestlandet, flere nybygg og mye annet godt lesestoff. Er du abonnent får du bladet hjem noen dager før det kommer i løssalg. Du kan også lese bladet på Ipad.

[/raw]