DEL

Seaborn og Maria Guadalupe Elias Barroso er ingen nykommer på Conxemar i Vigo. Hun har deltatt på denne messen i en årrekke, helt fra starten i 1999, men lenge uten egen stand. I år deltok salgs- og markedsdirektøren på den norske fellesstanden, og med seg fra hovedkontoret i Bergen hadde hun Agnethe Lødøen, som er Key Account Manager for Sør-Europa.


( 08.12.2016 )

-De første årene var dette en langt mindre messe for i hovedsak frosne produkter, og de fleste deltakerne var spanske og portugisiske selskap med fokus rettet mot markedet i Baltikum og Øst-Europa. I årenes løp har vi sett messen utvikle seg til å inneholde stadig mer ferskvare, og i dag er hovedfokus det vesteuropeiske markedet. Da Innovasjon Norge bestemte seg for å ha fellesstand her, var vi klare til å delta, sier Barroso.

Med spansk opprinnelse er dette nærmest for hjemmemarked å regne for salgs- og markedsdirektøren. Seaborn har en stor markedsandel i Spania på laks, og for Barosso og kollega Lødøen handlet messen mye om å ivareta eksisterende kunder og prøve å finne nye. De var begge fornøyd med besøket på fellesstanden.

-De fleste som kommer til vår stand er eksisterende kunder, men det dukker også opp nye. Får vi en ny god kunde så er messedeltakelsen en suksess for vår del. Vi leverer både fersk hel og frossen laks, filet og porsjonsstykker, og vi ser klart en trend mot at etterspørselen etter de to sistnevnte øker. Porsjonsstykker og filet produseres ved en samarbeidende fabrikk på Os utenfor Bergen, INKA. Vi har også et tilsvarende samarbeid med en fabrikk i England for å forsyne det britiske markedet og Nord-Amerika, forteller Maria Guadalupe Elias Barroso.

Hun legger til slutt at de merker generelt en klart økende etterspørsel etter ferske produkter, både fra laks og ørret, og 85 prosent av fisken som selges gjennom Seaborn er i dag fersk. Europa, Asia, MNidt-Østen og Amerika er selskapets største markeder, men de har også mindre leveranser til flere land i Afrika, Sør-Amerika og andre deler av verden.

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.