Det har kommet positive nyheter på rekke og rad fra MMC i Fosnavåg den siste tiden. Det som i dag er å regne som et bedriftseventyr i verdensklasse har sin opprinnelse i 1994, da maskinist Leif Gjelseth gikk i land fra fiske til havs og etablerte Tendos med ham selv som eneste ansatt.


( 07.02.2013 )


[raw]

I dag er han administrerende direktør i MMC og en rekke datterselskapet med til sammen 120 ansatte og en forventet omsetning i år på 350 millioner kroner. For å illustrere veksten kan det nevnes at MMC har doblet sin omsetning bare de siste to årene. Det er heller ikke noe som tyder på at utviklingskursen skal svinge nedover med det første.

 

Når vi nevner positive nyheter på rekke og rad, snakker vi først og fremst om Havyard sin overtakelse av aksjemajoriteten i selskapet på Mjølstadneset i Fosnavåg, som regnes for en vinn, vinn situasjon for begge parter. Dernest må vi nevne den siste gladnyheten på nyåret fra et av datterselskapene, MMC Green Technology. Dette siste tilskuddet på MMC stammen kunne da slå fast at de, etter tre års intenst arbeid og 20 millioner i samlede kostnader, hadde fått godkjent sertifisering fra Det Norske Veritas (DNV) på sitt behandlingssystem for ballastvann om bord i båter.

Nå ligger hele verden for deres føtter, med et potensielt marked på 70.000 båter av stort og smått, selvsagt i skarp konkurranse fra andre sertifiserte aktører i inn og utland.

 

Dette og mye annet spennende lesestoff finner du i årets første utgave av Kystmagasinet, som kommer til abonnentene og i salg i Narvesen langs vår langstrakte kyst i slutten av neste uke. Det er bare å glede seg. 

MMC sitt bygg og anlegg på Mjølstadneset.

 

[/raw]