DEL

140 personer deltok da Norges sjømatråd holdt seminar i Portugal for aktører i klippfisk- og saltfisknæringa.


( 03.02.2014 )

[raw]

– Dette er andre gang vi har dette arrangementet. I fjor deltok rundt 120 personer, og da hadde vi en ekstra invitasjon til spanske aktører. I år holder vi et eget arrangement i Spania i mai. Likevel opplever vi rekordhøy deltakelse på over 140 personer, sier fiskeriutsending for Norges sjømatråd i Portugal, Christian Bue Nordahl.

 

Hensikten med dette arrangementet er å dele fakta og informasjon mellom aktørene i og rundt næringa. Det gjelder både i Norge og Portugal, og i hele delen av verdikjeden.

 

– Dette kan bidra til å dempe de mange spekulasjonene vi opplever i bransjen rundt alt fra tilgang til råstoff, markedstilgang og forbrukerinformasjon, sier Bue Nordahl.

 

Klippfisk på marked i Portugal. Foto: Terje Engø.

 

Spleiselag

Seminaret gjennomføres med innsats fra norske og portugisiske bedrifter og organisasjoner som holder innlegg, samt at salgslagene Norges Råfisklag og SUROFI (Sunnmøre og Romsdal Fiskesalslag) bidro finansielt.

 

Seminaret ble arrangert i Lisboa og hadde status og fremtida for klippfiskmarkedet i Portugal som hovedtema. Både importører, produsenter, detaljister deltok, fra Portugal, Spania og Norge.

 

Konsernsjef Olav Holst-Dyrnes i Havfisk ASA var en av dem som holdt innlegg.

 

God møteplass

– Seminaret gir en god anledning til å dele faktaorientert informasjon om Portugal, som er det viktigste torskemarkedet for Norge. Det er en god arena for å få oversikt og innsikt i utviklingen av markedet. Ikke minst er det et godt møtested for aktørene i salt- og klippfiskmarkedet, både de norske og portugisiske.

 

Gunnar Haagensen, styreformann i Jangaard Export AS, var fornøyd med utbyttet.

 

– Seminaret er en møteplass hvor en treffer de mest sentrale kunder, råstoffleverandører og konkurrenter. Seminaret hadde gode foredragsholdere som forklarte markedsutviklingen i den portugisiske detaljhandelen. Et bra seminar som forsøker å gjøre oss alle mere klarsynt, oppsummerer han.

 

Norge eksporterte klippfisk for nesten 3,1 milliarder kroner i 2013. Målt i volum ble det totalt eksportert 97 000 tonn klippfisk. Portugal var det største markedet og kjøpte klippfisk for 870 millioner kroner. Landet var samtidig det desidert største markedet for saltfisk. Portugiserne kjøpte saltfisk for 506 millioner kroner i året som gikk.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.