Eksklusive sushirestauranter i Asia stopper import av japansk råstoff av frykt for at dette skal være forurenset av radioaktivt materiale. Japan eksporterer blant annet tunfisk, laks, skalldyr, ål og annet råstoff til sushi.


( 29.03.2011 )


[raw]

Asiatiske sushirestauranter og produsenter må nå se etter råstoff andre steder. I Hong Kong har de eksklusive hotellene Shangri-la, Mandarin Oriental og  Four Seasons Hotel opplyst at de har stoppet all import av japanske produkter. Dette skjer til tross for at både myndigheter og uavhengige eksperter kan opplyse at det til nå ikke er funnet tilfeller av unormalt nivå av radioaktivitet i japanske produkter.

 

Ifølge den finansielle nyhetstjenesten Bloomberg, opplyser at talsperson for Shangri-La Asia Ltd som har 71 hoteller over i ulike land over hele verden, at de inntil videre stopper all import av japanske produkter.

 

– Dette er et midlertidig beskyttende tiltak som medfører stopp i all import av ferks mat fra Japan, opplyser talspersonen.

 

Det området som til nå er rammet av radioaktiv forurensning står fr en svært marginal andel av Japans sjømatproduksjon. Derimot står Sanrikuområdet hvor store deler av fiskeriindustrien er fullstendig ødelagt for tjue prosent av Japans egen sjømatproduksjon. Det vil ta flere måneder før produksjon vil komme i gang. Det er derfor et stort spørsmål om Japan de nærmeste månedene vil være i stand til i det hele tatt å eksportere sjømat.

[/raw]