DEL

Jens-Einar Bjørkås Johnsen (37) fra Båtsfjord ble i dag hedret og tildelt Råfisklagets pris som årets SKREI®-fisker.


( 23.05.2012 )

[raw]

En rekke dyktige kandidater var nominert. – Dette viser at fiskere langs hele kysten strekker seg svært langt for å levere mat av topp kvalitet. I så måte er jeg bare en av mange, uttalte Jens-Einar. Juryen hadde ingen enkel oppgave,  Jens-Einar kom tidlig inn i prosessen, ble en av favorittene og gikk hele veien til topps.

 

Jeg ble litt tatt på senga da administrasjonen i Norges Råfisklag inviterte meg til Tromsø og årsmøtet, medgir Jens-Einar. I dag ble han satt ekstra pris på. Statssekretær Kristine Gramstad i Fiskeri- og kystdepartementet overrakte han prisen som årets SKREI®-fisker.

 

I samarbeid med FiskeribladetFiskaren har fiskere på havet og næringsaktører på land blitt invitert til å fremme forslag på kandidater. Etter avstemmingen hadde juryen langt fra noen enkel oppgave. Fiskernes innsats ble vurdert og veid i alle retninger. Jens-Einar kom tidlig inn i prosessen, ble etter hvert en av favorittene og gikk hele veien til topps. Men det var flere kandidater som konkurrerte om førsteplassen.

 

– Dette viser at fiskere langs hele kysten strekker seg svært langt for å levere mat av topp kvalitet. I så måte er jeg bare en av mange, uttalte en beskjeden Jens-Einar.

 

Jens-Einar Bjørkås Johnsen er en prisvinner som mer enn en gang har gjort seg refleksjoner rundt begrepet kvalitet. – Dette er et tema som opptar meg. Ikke minst ut fra at man legger ned betydelig arbeid for å kunne levere det ypperste av det ypperste med hensyn til kvalitet. Men dette arbeidet står langt fra det man oppnår med hensyn til pris, sier Jens-Einar.

 

I flere år har han vært en markert kritiker til at prisen og kvaliteten på fisken ikke står i et rimelig forhold. Likevel har Jens-Einar satset på fortsatt å levere kvalitetsfisk. For to år siden investerte han i nye båt, «Bjørkåsbuen». En 10,65 meter lang Selfa Arctic med nyutviklet fangstutstyr som gjør at linefiskeren oppnår enda mer skånsom behandling av fisken.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.