DEL

André Reinholdtsen er kåret til Årets kvalitetsfisker for 2014.


( 23.05.2014 )

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker overrakte onsdag prisen for Årets kvalitetsfisker ved Råfisklagets årsmøte. Årets mottaker var André Reinholdtsen.

 

Prisen ble tildelt Reinholdtsen på bakgrunn av hans åpning av tre torskehoteller for levendefangst av fisk. Ved disse hotellene blir levende fanget torsk satt inn for restitusjon og mellomlagring, for å senere tas så ut til salg. Hotellene ligger i Nordvågen, på Melbu og på Myre. Nordvågen hotellet hadde natt til onsdag et belegg på 100.000 “gjester”, hvilket tilsvarer rundt halvparten av det årlige besøket til Nordkapp-platået. Reinholdtsen forholder seg nøktern til disse tallene.

 

– Planene for neste år er ligger på rundt 1,4 millioner individer, eller rundt 6000 tonn, på våre tre torskehoteller. Flere av dem er jo hos oss over litt tid, så det blir jo et betydelig antall gjestedøgn smiler direktøren. Etter at fisken er ankommet får de to døgns restitusjon i torskespa.

– Det er krevende å bestige slike høyder som våre gjester har forsert fra havets bunn, så de trenger å hente seg inn. De får derfor merder med flat bunn og god liggekomfort. Etterpå er det ut i vanlig merd i påvente av gode priser og utsjekk til ventende brønnbåt.

 

 

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.