DEL

Verdane Capital IX investerer i porteføljen til investeringsselskapet Ard Group, som inkluderer O. Mustad & Søn AS, en verdensledende produsent av fiskekroker og fiskeutstyr.


( 30.05.2017 )

Ard Group og Verdane vil sammen porteføljens sterke selskaper, og gjennom transaksjonen blir Verdane Capital IX majoritetsaksjonær i selskapene O. Mustad & Søn, og Sunkost AS.

For Mustad, som et norsk selskap med røtter tilbake til 1800-tallet, markerer investeringen starten på en ny fase i utviklingen. John Are Lindstad, med bakgrunn fra Fenix Outdoor Group/Fjällräven, ble ny administrerende direktør i april i år.

Inspirerende historie 

– Mustad er et selskap med en inspirerende historie og 140 år med tradisjon. Jeg gleder meg stort til å få lede denne flott gjengen og et svært spennende selskap inn i en ny fase med internasjonal ekspansjon bygd rundt Mustads sterke globale merkevare, sier Lindstad.

Mustad, en verdensledende virksomhet innen fiskekroker, produserer årlig 1,5 milliarder fiskekroker både for hobbyfiskere og kommersielle aktører. Bedriften teller 460 ansatte og hadde i 2016 en omsetning på NOK 312 millioner.

Perfekt partner

– Jeg er veldig fornøyd med å ha fått ombord Verdane som ny medeier. Erfaringen, nettverket og kompetansen Verdane besitter, gjør dem til en perfekt partner for Mustad og Ard Group, og Verdane kommer til å være avgjørende for å ta virksomheten til et nytt nivå, sier Børre Nordheim-Larsen, administrerende direktør og eier i Ard Group.

– Innsatsen til de ansatte i Mustad og Ard Group som eier har posisjonert Mustad svært godt for fremtiden. Det er en sterk merkevare, med betydelig internasjonalt potensial. Vi ser virkelig frem til å bistå med å utløse det potensialet, slår Arne Handeland, Partner i Verdane Capital Advisors, fast.

Ard Group 

Ard Group er et privateid investeringsselskap, med røtter tilbake til 1946. De seneste ti årene har virksomheten dreid mot å bli etfamily office med hovedvekt på industrielle investeringer. Mer informasjon om Ard Group finnes på: www.ardgroup.no

Verdane

Verdane-fondene bidrar med fleksibel vekstkapital til raskt voksende programvare-, netthandel-, energi- og høyteknologiske industriselskaper. Fondene skiller seg ut ved å investere i både enkeltselskaper og i porteføljer av selskaper. Verdane-fondene forvalter 900 millioner euro og har investert i over 300 selskaper i løpet av de seneste 14 årene. Verdane Capital Advisors har 25 ansatte og kontorer i Oslo, Stockholm og Helsinki. Mer informasjon om Verdane finnes på: www.verdanecapital.com.

Fakta

Oppkjøpsfond grunnlagt i 1985, og som siden 2003 investerer i vekstselskaper enkeltvis og gjennom kjøp av porteføljer. Selskapet er partnereid, og Bjarne Kveim Lie er største eier og daglig leder. Forvalter omkring 8,6 milliarder norske kroner. Investerer i dag i Verdane IX, reist i 2016 med støtte fra 30 investorer fra 10 land. 25 ansatte i Oslo, Stockholm og Helsinki.

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.