Elias Caspersen Egerton, Andreas Aleksander Johannessen, Kari Ottem og Karoline Hanssen jubler sammen med kongekrabben for at ungene på kysten har fått sitt eget akvarium, midt i Tromsø sentrum!

– Jeg liker torsken best! sier de alle når vi spør, men med en gang de snur seg er det steinbiten og kongekrabben som får deres udelte oppmerksomhet.

12-åringene åpnet akvariet torsdag på vegne av alle barn. Målet med akvariet er å gjøre unger nysgjerrige på alt det spennende som kysten har å by på. På en måte kan man si at dette er ungdommens eget akvarium. Kanskje er det fremtidens marinbiologer vi ser her?

Elias Caspersen Egerton vil holde kongekrabben i handa

Elias Caspersen Egerton vil holde kongekrabben i handa.

Det var på åpningen av Kystens Hus torsdag at akvariet ble avduket.

EØS/EU-minister Elisabeth Aspaker sto for den høytidelige åpningen av selve huset. – Lik som skreien gyter på yttersida og i Lofoten ønsker jeg at Kystens Hus skal bli en gyteplass for gode idéer, sa hun i sitt innlegg.

Det burde være mulig med den samlingen av organisasjoner og bedrifter som er leietakere i huset. En rekke kystrelaterte organisasjoner og bedrifter holder nemlig til under samme tak og det er lagt godt til rette for samarbeid både internt og med kystens næringsliv.

Aspaker åpner Kystens Hus

EØS/EU-minister Elisabeth Aspaker sto for den høytidelige åpningen av selve huset.

– Vi har allerede sett hvor lett det er å samle viktige stemmer på kort varsel når flere av disse holder til i samme hus og vi har flere ressurser i umiddelbar nærhet. Om det er Statsminister, Fiskeriminister eller Stortingets næringskomité som kommer til byen, eller en næringsaktør på kysten som trenger assistanse er vi klar til å bistå, sier Trygve Myrvang, Administrerende direktør i Norges Råfisklag og styreleder i bygget.

Det er Stiftelsen Kystens Hus som eier akvariet og det er en viktig del av formidlingen om mulighetene på kysten og i havet. Det fine er at akvariet også kan sees av alle voksne, byfolk, kystfolk, tilreisende, og turister fra alle verdenshjørner. Enten inne i husets åpningstid, eller 24 timer i døgnet, hele året, gjennom vindusfasaden mot kaia.