På slutten av fjoråret ble den norske båtprodusenten AluVenture offisiell sertifisert partner med Yamaha.

– Dette betyr at vi nå kan kjøpe våre Yamaha motorer direkte fra importøren og installere disse motorene selv. Vi er veldig glade for dette da Yamaha har den største porteføljen av motorer og også det største servicenettverket i Norge, sier Bjørn-Toni Bakken i AluVenture.

Bjørn-Toni Bakken hos AluVenture.

Selskapet designer og bygger arbeidsbåter i størrelsesordene 6-15 meter der flere av modellene er beregnet for utenbordsmotorer. Bakken opplyser at de har gjennomgått opplæring av importøren, noe som har gjort at de har fått høyere kompetanse på Yamaha-motorer.

– Dette øker kvaliteten og verdien av hva vi kan anbefale og tilby kundene. Avtalen gjør også at vår produksjon blir mer effektiv, noe som medfører kortere produksjon og raskere leveranse.

Sertifiseringen har allerede resultert i at det er installert 2 x 200 hk Yamaha på deres første 24 fots AluVenture 7500 CC-modell.
Senere i år vil de dessuten lansere et helt nytt skrog, som vil ha 3 x 425 hk Yamaha XTO-motorer. Med andre ord totalt 1275 hk.

YAMAHA lanserte i fjor utenbordsmotoren XTO, som har 375 og 425 hk.

Yamaha, som i år feirer 60 år som produsent av båtmotorerer, er en av verdens største og ledende produsenter av motorer. Bakken er naturlig nok fornøyd med at de nå er sertifisert av selskapet.

– Vi er veldig fornøyd med dette samarbeidet med Yamaha, men vi er fortsatt en uavhengig båtprodusent og kan levere våre båter med motorer fra andre produsentene, poengterer Bakken.