Nor-Fishing misbrukes i svindelen som kan koste deg tusener.

Kystmagasinet.no fikk epost med tilbud på kontaktdeljer til deltakere på Nor-Fishing torsdag. I mange markedsføringssammenhenger er lister som inneholder slik informasjon svært verdifull. I dette tilfellet vil de som kjøper listene betale for noe de aldri får.

Selskapsnavnet det opereres mer er Visitorslist.com. Dette er et nettsted til et amerikansk selskap som lager lister basert på ulik informasjon til klienter. Selskapet virker seriøst når en ser på nettsiden. I eposten opereres det med både visitorslist.com og visitorslist.net.

Trikset er at den som får eposten skal gå inn på nettsted med .com adresse. Når det virker seriøst, registrerer ikke den som bestiller listene at de svarer til en adresse som ender på .net.

– Dette er svindel. Vi sender ikke ut noen lister fra oss, skriver prosjektleder Kari Steinsbø i Stiftelsen Nor-Fishing til Kystmagasinet.no.
Store messer og utstillinger har i flere år vært offer for svindlere som skal lure. I andre sammenhenger misbruker selskaper navnene til messer og arrangører.

Nor-Fishing har tidligere gått ut med denne advarselen:
En del av våre utstillere blir jevnlig kontaktet av International Fairs Directory, Expo Guide, Fair Guide og andre useriøse selskaper innen katalogbransjen som tilbyr salg av fiktive katalogoppføringer på internett.

Tilbudene er utformet slik at man kan få inntrykk av at Nor-Fishing samarbeider med disse firmaene. Dette er IKKE korrekt. Nor-Fishing har ALDRI utlevert kundedata til noen av disse eller inngått noen form for samarbeid.

Ved å signere en kontrakt binder man seg til å betale et høyt beløp de neste tre årene, og får masse problemer om man ikke betaler, skrev Nor-Fishing.
Nå er det en ny måte å lure kunder på. Nå er det mange sultne selgere, nettopp kommet tilbake fra messen, som skal få informasjon som kan virke svært verdifull. Men når de har betalt 810 dollar, da blir det mest sannsynlig stille. Pengene er tapt. Er en heldig får en tilsendt en fiktiv liste.

Nor-Fishing gir ikke fra seg den informasjon som selger hevder å kunne tilby. Den er heller ikke tilgjengelig på annet vis.

Les også: Advarsel