DEL

Fiskeridirektoratet advarer nå mot notspreninging i sildefiske på Mørekysten. Silda står i store og tette konsentrasjoner, og faren for altfor store kast er stor.


( 14.02.2011 )

[raw]

Kystvakten anmoder alle fartøy som deltar i fisket etter norsk vårgytende sild på Mørekysten om å vise spesiell aktsomhet. Kystvakten har observert notsprengning og store kast som er håndtert på en slik måte at det kan ha medført neddreping av sild under fiske på Mørekysten.

 

Silda står i tette konsentrasjoner, noe som kan resultere i store kast/hal. Slike kast/hal kan føre til notsprengninger som igjen kan resultere i neddreping av sild. På bakgrunn av dette oppfordrer Kystvakten alle fartøy som deltar i fiske etter norsk vårgytende sild om å vise spesiell aktsomhet under utøvelsen av fisket.

 

Fartøyene oppfordres til ikke å sette ut not eller trål i de områdene der det er tette konsentrasjonen av sild. Fartøy med store kast anmodes om å bruke tid på fangstprosessen og slippe ned på et tidlig tidspunkt for å unngå neddreping.

 

Ved gjentatte notsprengninger eller slipping som kan resultere i neddreping vil det blir foreslått for Fiskeridirektoratet å innføre dagstenging.

[/raw]

DEL
Forrige artikkelHektisk hos Westcon
Neste artikkelSamfiskeordningen utvides

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.