Den pelagisk tråleren Serene er i dag døpt ved Karstensen Skibsværft A/S i Skagen. 82 meter lang og 17,2 meter bred er det en kjempe som straks er klar for makrel og sild.

Den pelagiske tråleren blir hjemmehørende i Lerwick på Shetland. Fartøyet eies av partnerskapet Serene Fishing Co. Ltd. på Shetland. Bak partnerskapet står Bobby Polson, Tommy Eunson, David Shearer, Leonard Polson, Gilbert Williamson, Bryan Sutherland og George Polson. Tre av disse er originale partnere fra 1969 da første “Serene” ble bestilt.

Det nye fartøyet er til erstatning for fartøyet Serene som ble bygget i 1998. Dette heter nå Havstål og ble overstatt av Henning Veitbust gjennom selskapet Veibust Fiskeriselskap AS tidlig i 2017. Det er det femte nybygget rederiet siden de ble etablert.

Fra sjøsettingen av Serene: Serene er sjøsatt – se bildene

Tråleren skal i hovedsak fiske etter makrell og sild. Fartøyet har en RSW-kapasitet på 2900 kubikkmeter. Kystmagasinet kommer tilbake med en omfattende omtale av den store flotte tråleren i neste utgave av magasinet. Der bringer vi også en rekke bilder som viser detaljer fra den velutstyrte tråleren.

Flere bilder fra dagens dåp og fartøy:

Rederi og eiere var godt representert under dåpen i Skagen. Foto Terje Engø
Et fantastisk stort og flott styrhus. Foto Terje Engø
Serene er femte nybygg som får dette navnet siden partnerskapet ble etablert.