Den 75 meter lange pelagiske tråleren/ringnotbåten Taits, som skal utstyres ved Westcon Yards AS i Ølen, er sjøsatt ved verftet Rementowa Shipbuilding i Gdansk.

Den pelagiske tråleren/ringnotbåten Taits ble sjøsatt tirsdag. Den er den første av to fartøyer hvor Westcon Yards As får skrogene bygget ved Rementowa Shipbuilding i Gdansk. Tråleren som er 75 meter lang og 15,5 meter bred, bygges for skotske Klondyke Fishing Company i Fraserburg. Fartøyet som skal leveres til det skotske rederiet tidlig 2019, skal fiske kolmule, makrell og sild.

Westcon skal levere ny Gunnar Langva

Rederiet har i tillegg to andre fiskefartøyer, deriblant 71 meter lange Chris Andra som ble levert av Westcon Yards i 2006 og 65 meter lange Challenge. Taits som skiftes ut er solgt til Olsen Group AS i Bergen og skal etter det Kystmagasinet.no forstå fiske en kort tid på kvoter i Norge, før den skal videre til Namibia.

I tillegg til Taitsm, har Rementowa Shipbuilding skroget til det norske fartøyet Gunnar Langva under bygging. Også dette fartøyet får en lengde på 75 meter, og det er i likhet med Taits designet av Rolls Royce.