Fjoråret var en suksess for kolmule til konsum. Når det klokken 15.00 torsdag gjenstår 31.413 tonn av årets kolmulekvote på mangler det 12 000 tonn på at volumet levert til konsum skal bli like høyt som fjoråret.


( 16.04.2009 )

[raw]

De siste ukene har en svært stor andel av kolmulen blitt levert til konsum, så det fortsatt mulighet for at årets konsumfiske vil nå på samme nivå som i fjor da det ble levert 37.003 tonn til konsum. Selv om mengden som i år går til konsum skulle bli litt mindre, vil likevel en relativt større andel av kolmulekvoten bli menneskemat.

 

Selv om det har vært flere aktive norske kjøpere, deriblant Brødrene Sperre AS på Ellingsøy, Norway Pelagic og Egersund Seafood, vil det være britiske og irske selskaper som har tatt den største andelen.

 

Kolmulen skal nå og i ukene fremover til den begynner å spre seg, være på topp kvalitetsmessig. Det som kommer til å få en avgjørende betydning blir om de norske fartøyene som fortsatt har kolmulekvote tilbake tar store eller små fangster. Det er enklere å selge 600 tonn enn 1200 som konsumfisk.

[/raw]