DEL

Brennholm og Møgsterfjord som har drevet med leting etter lodde på oppdrag fra Fiskeridirektoratet er nå på vei til havn med to fangster på henholdsvis 1000 og 740 tonn, meldt inn i dag tidlig.


( 24.01.2009 )

[raw]

Ifølge salgsleder Magne Fagerland i Norges Sildesalgslag vil disse fangstene mest sannsynlig medføre at Fiskeridirektoratet på mandag åpner for loddefiske. 

 

Brennholm har fått 2,38 kroner per kilo og skal levere ved Egersund Nor AS i Tromsø, mens Møgsterfjord som har fått 1,99 kroner skal levere til North Capelin Honningsvåg AS.

 

I tillegg til 1740 tonn lodde er det meldt inn rundt 3500 tonn NVG-sild siste døgn. Litt svakere vind i dag lørdag har gjort at en del fartøyer har kunnet melde inn fangster. Det blir nå interessant å se hvordan fordelingen blir mellom silde- og loddefiske i ukene som kommer. Lodda kan ikke utsettes. Blir det brukt mye tid på loddefiske vil det redusere leveringene av NVG og mengden NVG-sild som må fiskes til høsten. 

 

Selv om lodda som nå er tatt er av bra størrelse, – 37 – 40 per kilo, er det fortsatt ikke mer enn opptil 6 prosent rogn i fisken. Det kan være årsak for noen fartøyer til å drøye litt før de fisker lodde. Høyere rognprosent gir bedre pris. Men det er alltid en viss risiko i å utsette fisket til rogninnholdet er maksimalt. Når lodda begynner å gyte er det stopp i fisket.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.