Nye «Ole Elvan» skal leveres til våren. Den 15 meter lange båten blir en effektiv fiskebåt lastet godt opp med kvoter. Prislappen for båten som bygges i aluminium er ifølge søknad om erverv 30 millioner kroner.

Nye «Ole Elvan» blir em 15 lang og6,60 meter bred snurrevadbåt med et isolert lasterom på hele 70 kubikkmeter. En Nogva Scania DI 16 79M med ytelse på 700 hestekrefter ved 1800 rpm skal sørge for fremdrift for fartøyet som skal fiske med snurrevad og teiner. Båten som er under bygging ved Blokken Skipsværft for Andenes Kystfiskeselskap AS på Andenes i Vesterålen. skal leveres til våren.

Bygget opp kvotegrunnlag

For et par år siden kjøpte rederiet 18.02 meter lange «Fugløybuen» med torskekvoter for å bygge opp kvotegrunnlaget til et fremtidig nybygg. Fartøyet ble i oktober solgt til Werner Tvenning i Inndyr i Nordland.

Kvotene har til nå blitt fisket med «Ole Elvan» som er en 23,27 meter lang snurrevadbåt bygget i 1982 ved Sletta Båtbyggeri. Når det nye fartøyet blir levert skal det fiske alle kvotene som påhviler «Ole Elvan».

I år står «Ole Elvan» registrert i Fiskeridirektoratets fartøyregister med en kvote på 467 tonn torsk,  120 tonn sei og 146 tonn hyse, alt nord for 62. breddegrad. Per 24. desember er det registrert en fangst på 372 tonn torsk, 104 tonn og 16 tonn hyse.

I søknad om erverv oppgis det at fartøyets driftsgrunnlag skal være fiske etter torsk, sei, hyse og blåkveite med snurrevad og snøkrabbe med teiner. Hvis fiske etter snøkrabbe realiseres, vil de bli en av en håndfull så små fartøy med tillatelse til å fiske snøkrabbe.

Blokken Skipsværft tilbake med nybygg

Blokken Skipsverft, som bygger nye «Ole Elvan», var i hele 25 år borte fra markedet for nybygg. Men i 2016 leverte de 15-metringen Oma (nå Brattholmen), i fjor 13-metringen Norveig og i år 15-metringen Snarsetværing. Alle fartøyer med skrog bygget i aluminium. Det ser derved ut for at det snart 120 år gamle verftet som var en viktig leverandør av nybygg frem til 1990, nå er i ferd med å bli en viktig leverandør av nybygg til fiskerinæringen.

Les også:

Robust fiskebåt fra Blokken

Første nybygg på 28 år fra Blokken