Orten Fiskeriselskap AS i Aukra utenfor Molde har bestilt en ny line- og garnbåt ved Vard. Fartøyet er designet av av Seacon AS i Måløy og skal bygges ved Vard sitt verft i rederens hjemkommune. Det nye fartøyet som er utviklet for line- og garnfiske, er 15 meter langt og har en bredde på 8 […]

Orten Fiskeriselskap AS i Aukra utenfor Molde har bestilt en ny lineog garnbåt ved Vard. Fartøyet er designet av av Seacon AS i Måløy og skal bygges ved Vard sitt verft i rederens hjemkommune.

Det nye fartøyet som er utviklet for lineog garnfiske, er 15 meter langt og har en bredde på 8 meter.

Orten Fiskeriselskap ble etablert i 2012 av brødrene Torstein, Øystein og Andreas Orten. Selskapet drives i dag av Torstein og Øystein Orten, og de har fartøyet Ragnhild Kristine som etter hvert vil bli erstattet av det nye fartøyet.

– Vi kjenner godt til Vard Aukra, som holder til rett over fjorden for oss. Vi har sett hvilke fartøy som leveres fra verftet, og for oss var valget enkelt. Å bygge lokalt gir oss trygghet på kvalitet og leveringstid, og kort veg til verftet forenkler vår oppfølging av byggeprosessen, sier Torstein Orten, daglig leder i Orten Fiskeriselskap i en pressemelding.

Fartøyet vil ha plass til et mannskap på 8 personer, som er det dobbelte av det eksisterende fartøy har i dag. Orten Fiskeriselskap planlegger å doble sin besetning når det nye fartøyet skal tas i bruk.

Ragnhild Kristine som skal skiftes ut ble kjøpt av Orten Fiskeriselskap AS i 2013. Det er en 14,95 meter, 5,33 meter lang plastbåt bygget ved Arctic Boat Rødskjær i 1999. Det nye fartøyet skal overleveres fra verftet i tredje kvartal neste år.