Det skal ikke stor båt til før prisen går opp, bare det følger med kvoter. Denne båten er solgt for 25 millioner kroner!

Magnar Egil Lending i Kolgrov i Sogn og Fjordane har solgt den 12,99 meter lange, 4,8 meter brede, Lendeng Junior, bygget ved Mundal Båt AS i 2013 er solgt til Brattskjær AS i Røvik i Trøndelag med kvoter og bruk for 25 millioner kroner. Båten har nå skiftet navn til Lilleskjær.

Ifølge et salgsprospekt fra skipsmegleren Nova Shipping AS i Bergen har fartøyet en lastekapasitet på 30 kubikkmeter, en Scania 121 hovedmotor som yter 360 hestekrefter, samt en Nanni 2016 hjelpemotor med 9 kvA ytelse. Det er sidepropeller både forut og akter. Giret er et Nogva 268.

Båten er godt utstyrt med to TMP 500K dekkskraner, kombivinsjer fra Lofoten Hydraulikk, Triplexpblokk, snurpevinsj for å nevne litt av det hydrauliske utstyret. Like bra er det elektriske utstyret som blant annen inkluderer Olex og Maxsea kartmaskin, Furuno NavNet radar, Simrad AP 70 autopilot, Asdic Furuno CH37 sonar, JRC JFC-130 ekkolodd, Scanmar dybdesensor med mer.

Det fulgte også med en sildnot på 210 x 44 favner, to snurrevad, to stykk brislingmerder og tau. Dette er med andre ord en fleksibel båt bygget for fiske med not, snurrevad og garn. Viktig for den solide prisen er at båten ble solgt med rettigheter til torsk, makrell og NVG-sild.