KABELVÅG: 100 årsjubilanten Jemar brukte Lofotfishing til å presentere en større utgav av Malo-sjarken.

Verftet Jemar Norpower kan i år se tilbake på 100 år med båtproduksjon i Kristiansund. Produsenten av de velkjente Malo-båtene var selvfølgelig på plass i Kabelvåg på Lofotfishing. CEO/salgssjef Johs Ersnes og markedskoordinator Nina Ersnes kunne presentere en ny og større utgave av Malo 36-sjarken for publikum. Det karakteristiske Malo-designet har de beholdt, mens båten er forlenget til 43 fot med blant annet et lasterom på 34 m3.

-Vi lager en båt for fremtiden, som skal både være en arbeidsplass og båt, sier Johs Ersnes. Han er fornøyd med messa, men synes det har vært mindre besøk av fiskere enn tidligere år. Det kan ha sammenheng med dårlig vær i vinter og at folk ikke var ferdig med kvotene sine tror han. Likevel har de fått mange positive ord fra stolte Malo-eiere, som har vært innom for å hilse på.

-Ja, mange har vært innom for å snakke om Maloen sin. Har man først fått teften av Malo så stig den i verdi for eieren, sier Nina Ersnes på stand. Hun legger til at de har også andre typer båter som de har fått flere ordrer på det siste året. Hittil i år har de levert sju mindre arbeidsbåter, på 23 fot. Blant annet en båt til teineog leppefiske, og seks hjelpebåter til seismikkog kabelfartøy.