Hukkelberg Boats kommer med helt nye modeller og utvider dermed porteføljen av Flying Fish Z båter. Denne serien omfatter nå modeller fra størrelsen 8 til 11 meter. Båtene er utviklet med basis i det velutprøvde og noe større Flying Fish X skroget.

Flying Fish Z tilbys i dag med 2 skrogutgaver, begge i aluminium, med forskjellig dekksbredde og høyde. Overbygget er i laget i kompositt og kan tilpasses i lengden etter behov for innredning. Alternativt kan overbygg også bygges i aluminium.

Skrogform

Flying Fish Z – skrogene har dyp V-bunn, svært gode sjøegenskaper og er beregnet for høy fart. I tillegg til flere separate skrogtanker, er disse båtene også utstyrt med en slitesterk spesialfender langs hele skutesiden som bidrar til ekstra reserveoppdrift og sikkerhet. Båtene er tilpasset profesjonelt bruk og utrustes med kvalitetskomponenter som bidrar til lang levetid.

Mulighet for hybrid fremdriftslinje

I det modulære byggesettet ligger også muligheten å utruste båtene med forskjellige fremdriftsalternativer som vannjet, hekkaggregat eller utenbordsmotor, enten med en eller flere fremdriftslinjer. Det nye er også muligheten for hybrid fremdriftslinje, for eksempel i kombinasjon med vannjet, noe som vil gi reduksjon i drivstofforbruk, utslipp og støy i tillegg til å redusere timetall og følgelig slitasje og vedlikeholdskostnader på hovedmaskineriet.

Fokus på praktiske detaljer og sikkerhet

For å få til gode arbeidsverktøy er det viktig å få til praktiske detaljer i samarbeid med kunde. Det er videre lagt vekt på sikkerheten for personellet om bord. Det fleksible designet gir mulighet for å utruste FF båtene med et bredt spekter av utstyr for å løse oppgaver innen alt fra dykking til personbefordring. Felles for alle anvendelsesområdene er at FF båtene gir mannskapet en sikker, stabil og robust arbeidsplass enten det er snakk om ROV inspeksjoner, patruljeoppdrag eller oppgaver innen søk, redning og ambulansetjeneste.

Første bygg allerede i produksjon

Første båt av typen FF33Z MK2 er allerede under bygging og skal leveres til høsten. Båten blir utrustet for personbefordring og skal brukes i oppdrettsnæringen. Båten produseres i sin helhet ved Hukkelberg sitt verft på Aukra, hvor det i en årrekke har vært produsert hurtiggående arbeidsbåter i aluminium båter til inn og utland.