VARD har inngått kontrakter på design og bygging av to Commissioning Service Operation fartøy (CSOV) med opsjon på ytterlig to fartøyer, og en ombygging og salg av et plattform supplyskip som skal bygges om til et Service Operation fartøy (SOV). Kunde er Norwind Offshore i Ålesund. Kontraktene for de tre fartøyene har en veiledende totalverdi på 1,4 milliarder kroner.

De to nybyggene er av VARD 4 19 design, utviklet av Vard Design i Ålesund. Det første fartøyet skal utrustes og leveres fra VARD i Norge i 2 kvartal 2023. Skroget til dette fartøyet vil bli bygget ved Vard Braila i Romania. Det andre fartøyet skal bygges og leveres fra VARD sitt verft Vard Vung Tau i Vietnam. Dette fartøyet skal leveres i 3 kvartal 2024.

Det tredje fartøyet det er inngått kontrakt på er et salg og ombygging av et plattform supply skip (PSV) fra VARD, som skal bygges om til et Service Operation Vessel (SOV). Fartøyet har vært i operasjon i Asia og Australia, og vil nå sette kurs for Vard Brattvaag i Brattvåg, hvor det skal bygges om og utrustes for operasjoner i havvindmarkedet. Levering er satt til 2. kvartal 2022.

Fredrik Mordal Hessen, General Manager for forretningsområdet Offshore and Specialized vessels i VARD, sier:

-Jeg vil gratulere Norwind Offshore sine eiere og ansatte med det nye selskapet. Det er en glede å ønske de velkommen tilbake som kunder hos VARD. Lokale skipsredere er viktig for innovasjonskraften til den maritime klyngen på Nordvestlandet. Kontraktene er i så måte spesielt viktige for hele den maritime klyngen i regionen. Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med Nordwind Offshore, og fortsette å bidra til å utvikle den maritime industrien for fremtiden sammen med våre mange gode kunder og samarbeidspartnere.

Svein Leon Aure, CEO i Norwind Offshore sier:

-Norwind Offshore er glade over de nye kontraktene, og ser frem til å ta levering av disse høykvalitetsfartøyene fra VARD i årene som kommer. Vi gleder oss til å fortsette vårt lange samarbeid, og sammen bidra til å utvikle posisjonen til den maritime klyngen innen fornybar energi markedet.