Ny speedsjark er levert til trønderrederiet Egil Jr AS.

Selfa Arctic har levert en ny speedsjark til kystfiskerederiet Egil Jr AS fra Mausund i Frøya kommune (Trøndelag). Rederiet eies av Egil, Halvard, Malvin og Frode Berge. Det var sistnevnte som var på Rødskjær i Troms for å hente hjem sjarken, og som skal drifte den, opplyser den nye rederen.

Moderne

Dette er Selfa Arctics bygg nummer 314, og fartøyet er av typen Selfa 1066 Speed. Sjarken, som har en lengde og bredde på 10,65 x 3,79 meter, har fått navnet Trøndergut, og den har et romslig og stort arbeidsdekk på 19,9 m², og et lasterom på 10,5 m³. Dette er derfor en moderne fiskebåt med gode sjøegenskaper og god sikkerhet for fiskerne om bord.

Hovedfremdrift besørges av en Cummins QSC 8,3l motor.
Hovedfremdrift besørges av en Cummins QSC 8,3l motor.

Teinefiske

Trøndergut er rigget for teinefiske, som vil være hovedaktiviteten til sjarken gjennom store deler av året. Men den er også rigget for garndrift, og skipper og mannskap er allerede i full drift under årets vinterfiske i Lofoten. Hydema har levert dekksutstyr, som garnhaler og teineløfter. Sistnevnte er av type HTL06, og har trekkraft på 600 kg. Den er levert med to sett tauskiver, som gir ekstra godt grep, og har hydraulisk drift.

Trøndergut er en speedsjark med snittfart på 21-22 knop.
Trøndergut er en speedsjark med snittfart på 21-22 knop.

Motor

Under dekk er det plassert en Cummins QSC 8,3 liter motor, som har ytelse på 500 hk og 2600 omdreininger/minutt. Med en gjennomsnittsfart på 21-22 knop vil det gi et dieselforbruk på rundt 3 liter/mil. Styring og hydraulikkanlegg er levert av Sleipner AS, mens KGK Norge AS har levert gir av typen ZF 286 A.

Elektrisk

ProNav har levert alt av elektronikk til navigasjon, kommunikasjon og fiskeleting om bord, mens Retronic og Selfa Arctic har stått for montering av det elektriske anlegget. Gode arbeidslys på dekk er levert av Luminell. Selfa Arctic har, i samarbeid med Steinar Eik, stått for selve innredning av Trøndergut.

Dekket er romslig og gir gode arbeidsforhold sammen med dekkslysene om bord.
Dekket er romslig og gir gode arbeidsforhold sammen med
dekkslysene om bord.

LEVERANDØRLISTE:

Motor… Cummins QSC 8,3l
Gir… ZF 286 A/KGK Norge AS
Styring og hydraulikkanlegg… Sleipner
Dekksutstyr… Hydema HTL06
Elektronikk… ProNav
Elektrisk anlegg… Retronic/Selfa
Dekkslys… Luminell
Varmeanlegg… Selfa Dørkvarmeanlegg
Spylepumpe… Mapex/Ydra
Fortøyningsutstyr… Erling Haug/Flak
Innredning… Steinar Eik/Selfa
Fastmontert brannslukking… Florø Brannvernservice
Varmekjel… Kabola/Farco