Sørreisafisker skifter ut tre år gammel sjark med flott ny båt fra Skogsøy Båtbyggeri. Båten blir samme lengde, men mye bredere.

Gadd Holding AS i Sørreisa har fått tillatelse av Fiskeridirektoratet til skifte ut sjarken Marius med en ny moderne båt fra Skogsøy Båtbyggeri ved Mandal.

Sjarken som skiftes ut med en flott båt fra Skogsøy Båtbyggerie AS er på papiret sjarken Marius. Den er 9,36 meter og bygget i tre i 1986 ved Brødr. Holmemo Slipp i Sørreisa. Denne sjarken er i praksis bare lastet med kvoter og ikke i fiske og heller ikke sjarken som reellt sett skiftes ut. Den ble kjøpt av Gadd Holding i midten av februar, så solgt til Havbør AS i Straumsjøen en måneds tid senere, før den i midten av april ble kjøpt tilbake.

I 2015 fikk Gadd Holding levert sjarken Kallemann fra Viknes Båt og Service AS. Denne ble dager før det ble søkt om å bygge ny båt solgt til Vardø og har skiftet navn til Odin. Den 10,96 meter lange Viknesbåten er for øyeblikket ikke registrert i merkeregisteret.

Den nye båten som bygges ved Skogsøy Båtbyggeri AS blir 10,98 meter lang og fem meter bred. Den blir utstyrt med en Volvo som yter 400 hestekrefter og utstyrt for fiske med garn. Den blir bare to centimeter lengre enn Viksundsjarken, men hele 1,58 meter bredere, hvilket gir atskillig bedre komfort og arbeidsplass ombord.

Bak selskapet Gadd Holding AS finner vi Hallgeir Angell som eier 51 prosent, Bianca Angell 24,5 prosent og Mark Fillip Angell med 24,5 prosent.