Viknaslipen har overlevert sitt bygg nummer 54 «Mjåsund» til reder Andreas Hanssen på Andenes. Den nye båten er et garnrigget fiskefartøy på 12,99 X 6 meter, som er designet av Marin Design. Båten er bygd for fartsområde Bankfiske 1.

Reder Andreas Hanssen meldte fra, kort tid etter ankomst, at hjemturen fra Viknaslipen i Hansvika gikk knirkefritt.

-Vi startet fra Vikna lørdag morgen, og var hjemme søndag kveld, og var heldige med strøm og vær. Dermed oppnådde vi en snittfart på mellom 8,5 og 9 knop. Foreløpig må jeg si meg veldig fornøyd med både byggeprosess og produkt, men det mest spennende blir når vi skal komme oss i drift i nær fremtid. Det blir den store testen, sier rederen.

Viknaslipen er godt fornøyde med å ha levert nok et kvalitetsfartøy til kystfiskeflåten, og de håper å få bygge flere båter av denne størrelse og type i fremtiden. Verftets ordrereserve og tilgang på jobb har vært jevnt bra over lengre tid, og Viknaslipens neste ledige oppstart vil bli i januar 2021.

 

-For tiden jobber vi blant annet med et 19 meters fiskefartøy som er planlagt levert til rederi i Vesterålen i mars 2021. Vi er også i planleggingsfasen for bygging av en større isolert hall som vil øke vår kapasitet betraktelig, melder Viknaslipen. Det kan til slutt nevnes at verftet har 46 ansatte, og vurderer ansettelse av flere for å møte den økende etterspørselen i markedet.

Utstyrsliste BN54 Mjåsund

Cummings Q11 hovedmotor 450 HK, levert av Rørvik Marina. Nogva Marine Gear HC258, levert av Nogva Motorfabrikk. 2X John Deere hjelpemotor a 30 kW levert av Nogva. Lasterom på 50m3, 23 transportcontainere. Lorentzen garnspill 5000 kg kapasitet og Lorentzen greietravers. Sløyekar, garnrenne og dekksutstyr er levert av Viknaslipen, lyskaster av Semaz, TMP 500 kran av Damgård Fishing AS, Viking sikkerhetsutstyr av Moen Industrbutikk og aluminium av Norsk stål AS og Bjarne Hopen verksted.

Sidepropell baug 50 HK er levert av Petter Marine, ankervinsj 1000 kg av Lorentzen, skipperstol er en Nor Sap 800, styreanlegg kommer fra Sleipner og pumpesystem og pumper fra KCL. Firepro brannslukningssystem kommer fra Florø Brannservice, vinduer fra Ertec, innredningsdetaljer og møbler fra Stavik Trevare AS og dører fra Libra. Båten er levert med Jotuns maleprogram, levert av Moen Industrier mens det elektriske anlegget er levert og montert av Elcom AS. Elektronikkken kommer fra Larsen Elcom AS.

Tankkapasitet:

7 kubikk brennolje, fordelt på to tanker
2000 liter ferskvann
0,6 kubikk septik