Nor-Dan Marine har levert en solid 35 fots speedsjark til ny eier på Nordmøre.

Helt på tampen av januar overleverte verftet Nor-Dan Marine AS i Evje sitt bygg nummer 111 til sin nye eier, John Ole Hansen i Kristiansund. Båten, som er av type Nor-Dan Speedsjark 35, er en oppgradert modell av Nor-Dan 35, med blant annet bredere styrhus.

Arbeidsdekk

Fartøyet er bygget etter norske regler for merkeregistrerte fiskefartøy over seks meter. Og med sin lengde og bredde på henholdsvis 10,65 og 3,60 meter, er dette blitt en solid fiskebåt med et romslig arbeidsdekk, shelterdekk og trimtanker. Bauglys og dekksbelysning er levert av Luminell, mens Polarlight har levert søkelys. Båten har lastekapasitet på 9,20 m³, er rigget for garn-, juksaog teinefiske og godkjent for Bankfiske 1. All dekksrigging er utført av Smådal Mekaniske AS.

Byssekrok med elektrisk kokeplate, kombiovn og kjøleskuff.
Byssekrok med elektrisk kokeplate, kombiovn og kjøleskuff.

Motor

Selve motoranlegget er levert av Universal Diesel AS, og består av en Perkins motor med 300 hk. Gir av modell ZF 280 A og elektronisk sluresystem med to styreposisjoner av modell Crise Command, er levert av KGK Norge AS. Det er montert spesialror av typen «Rangnesror» fra Bosvik AS, som også har levert propell. Sleipner har levert baugthruster og hekkthruster, mens det hydrauliske anlegget er levert av Egil Eng & Co, AJ Drift AS og Fiskeriteknikk AS. NorDan Maritime Service har stått bak all montering av motor, samt teknisk og elektrisk installasjon.

Reder John Ole Hansen (nr 2 fv) fi kk overlevert sin nye speedsjark fra Nor-Dan Marine og daglig leder May-Britt Hansen (th).
Reder John Ole Hansen (nr 2 fv) fi kk overlevert sin nye speedsjark fra Nor-Dan Marine og daglig leder May-Britt Hansen (th).

Navigasjon

Navico har levert komplett navigasjonsutstyr av merke Simrad, blant annet kartplotter (NSS Evo3), 4G radar i takkonsoll, kompass (HS70), to stykker skjermer i 19 tommers størrelse i dashbord, autopilot (A2004) og interface (AD80) til thruster. I tillegg finnes det Olex med fjernkontroll på dekk. Det er også montert en 19 tommer monitor i bakvindu for speiling av Olex. Med integrerte flatskjermer og betjeningsinstrumenter har skipper full oversikt fra sin skipperstol fra Norsap. Dessuten har han mulighet til å følge med aktiviteten i motoren ved hjelp av et eget maskinromskamera. GOT AS har i tillegg levert PLS-system til båten.

Et romslig dekk med gode arbeidsforhold og dekkslys.
Et romslig dekk med gode arbeidsforhold
og dekkslys.

Innredning

Fartøyet har en åpen og trivelig interiørløsning, der innredningen er i oljet eik og hvit respatex. Innredningen er levert av Svennevik Bygg. I byssekroken på babord side i rorhuset finnes en nedfelt elektrisk kokeplate, innebygd kombiovn og kjøleskuff. Foran i lugaren er det køyeplass til tre, samt fire skap. Av andre fasiliteter om bord finnes tørkeskap av oppgradert modell, vanntank på 180 liter og varmeapparat på 4 kW fra Eberspacher.