Rørvik-fisker har fått overlevert ny moderne kystsjark.

Båtverftet Båt og Motorservice AS i Rørvik har levert sitt bygg nummer 54 til fisker i Nærøysund kommune, Trøndelag. Fiskebåten, som har fått navnet Setter, ble overlevert til sin nye eier, Helge Johansen, i starten av februar. Nå venter vinterfisket for båt og mannskap på tre.

Moderne løsninger

-Det blir godt å få en større båt med litt mer moderne løsninger. Vi har en båt fra før, som ble bygd her for 15 år siden. Da kunne man ikke lage båtene så store og praktiske som de versjonene de lager nå, så det blir godt å få den i bruk, uttalte Johansen til lokalavisa Ytringen.

Setter er en fiskebåt på 10,99 meter og med 4,7 meters bredde. Ferdigstilt koster den totalt 12,5 millioner kroner. Marin Design AS står bak design og tegninger av båten, mens den i sin helhet er bygget og utrustet av Båt og Motorservice AS.

Dette er den femte fiskebåten verftet bygger i dette designet.

Båt og Motorservice i Rørvik overleverte nylig bygg nummer 54 til en sambygding.
Båt og Motorservice i Rørvik overleverte nylig bygg nummer 54 til en sambygding.

Lokal kompetanse

Nogva Motorfabrikk har levert både motor, gir og propell, mens sidepropeller er levert av Sleipner AS. Verft og reder har brukt mye lokal kompetanse når det gjelder innredning og elektriske løsninger. Blant annet er alt av elektronikk levert av Navteq AS, samt at Viteq AS har stått bak prosjektering og installasjon av det elektriske anlegget om bord. Begge selskapene er lokalisert i Rørvik. Innredning av rorhus, lugarer, bysse og messeseksjon har verftet selv stått for i samarbeid med Ytre Namdal Snekkeri AS.

Rigget for garn

Daglig leder hos Båt og Motorservice, Tor Erik Lysø, kan opplyse om at fiskebåten er rigget for garn, og garnutstyr, som garngreier, garnhaler med garngreiearm, som er levert av Lorentzen Hydraulikk AS i Kabelvåg.

-Båten har montert topp garnutstyr, og i samarbeid med kunde, Lorentzen Hydraulikk, Marin Design og oss har dette blitt et kjempebra resultat, sier Lysø til Kystmagasinet i en epost.

Setter er rigget for garn, og nå venter vinterfi sket for skipper og mannskap.
Setter er rigget for garn, og nå venter vinterfi sket for skipper og mannskap.

Leverandørliste:

Tegning/design: Marin Design AS
Aluminiums leveranse: Bjarne Hopen Verksted AS
Motor: Nogva Scania
Gir/propell: Nogva
Generator: JB Systems AS
Sidepropeller: Sleipner AS
ElInstallasjon: Viteq AS
Elektronikk: Navteq AS
Dekkskran: Truck tek AS
Dekksutrustning: Lorentzen Hydraulikk AS/ Båt Og Motorservice AS
Garnutstyr/lineutstyr: Lorentzen Hydraulik AS
Skipsvindu: Ertec AS
Skipsdører: Libra-plast AS
Innredning: Ytre Namdal Snekkeri AS og Båt Og Motorservice AS
Hydraulikk leveranse: Lorentzen Hydraulikk AS og Tess Rørvik