En ny 38 fots Malo-sjark er levert til en fisker på Vestlandet, nærmere bestemt Austevoll.

Verftet Jemar Norpower i Kristiansund har levert nok en Malo sjark til en fornøyd fisker. Nybygget M/S Hevrøy ble levert til sin nye eier og reder, Henrik Hevrøy i Melaren AS i Austevoll kommune. Båten, som er en 38 fot stor Malo-sjark, er verftets bygg nummer 1640 og har en kostnad på om lag ti millioner kroner.

-Vi synes det er veldig hyggelig å levere en Malo sjark til Bergensområdet. Det gleder oss å se at den unge generasjonen satser i fiskerinæringen, sier daglig leder i Jemar Norpower AS, Johs Ersnes.

Malo 38 er en forlenget utgave av Malo 36.
Malo 38 er en forlenget utgave av Malo 36.

Båten er opprinnelig 36 fot, men har fått støpt fast flaps akter, som forlenger den til 38 fot eller 11,58 meter. Båtens bredde er ca. 4,45 meter. Hevrøy har stor dekksplass og et lasterom på 18 m³. Sjarken er rigget for garn. Dekksutstyr, som 1000 kg garnhaler, garnlegger, bomvinsj/ sving/løft, vinsj for mesansegl og ankervinsj, er levert fra Lorentzen Hydraulikk AS i Kabelvåg. Nybygget har også midtskott og er godkjent til å kjøre bulk. Smådal Mekaniske har levert skylle og bløggekar, som står montert på dekk.

Sjarken er utrustet med en Nogva Scania modell D109 070M på 9,3 liter, med effekt på 300 hk og turtall på 1800 omdreininger/minutt. Nogva har også levert gir, Nogva HC-168, og et 4 vinget vribart propellanlegg. Sidepropeller foran og akter er av type Sleipner Hydraulisk 320 HK, levert av Sleipner AS og Sea-Tek.

Nybygget fra Jemar Norpower er verftets byggnr 1640.
Nybygget fra Jemar Norpower er verftets byggnr 1640.

Styrhuset er romslig og har en sittegruppe med panoramautsikt, i tillegg til skipperplass med styrestol fra Nor Sap og kontrollpanel med elektronisk utstyrspakke fra Navico. Alle maritime elektroniske løsninger er levert av Retronic. Oppe på babord side finner man også en bysseseksjon med keramisk koketopp. Til oppvarming og varmekilder er det installert kabolabrenner og Nogva Aggregat QLS 10T.

Under dekk er det tre lugarer, et stort bad med varmekabler i gulvet og elektrisk WC, vask, dusj og skap. Interiør er designet og levert av Troldmyr Møbelfabrikk, innelys er fra Hella Nor Marine, dører fra Libra og vinduer fra Strigin Säkerhetsglas AB.

Leverandørliste:

Lys, inne…
Hella Nor Marine

Elektronisk utstyrspakke…
Navico

Elektronikk…
Retronic

Motor, gir, propell og aggregat…
Nogva Motorfabrikk AS

Sidepropeller og styring…
Sleipner AS og Sea-Tek

Dekksutstyr…
Lorentzen Hydraulikk AS

Skylle/bløggekar…
Smådal Mekaniske

Kabolabrenner…
Farco AS

Styrestol…
Nor-Sap

Fender…
PUR Fender

Dører…
Libra

Interiør…
Troldmyr Møbelfabrikk

Vindu…
Strigin Säkerhetsglas AB

Motorromsvifte…
Transmotor Norge AS