Garnbåten Rollon, som er overlevert av GOT Skogsøy AS til Vestri Fisk AS på Leknes i Lofoten, er en praktfull garnbåt påkostet mye utstyr plukket fra øverste hylle.

– Dette er den mest påkostede 10.99 meter vi har levert, sier administrerende direktør i GOT Skogsøy, Andre Rustad. Båten, som nådde frem til Lofoten tidsnok til å delta i årets Lofotfiske, har en prislapp på cirka 12 millioner kroner.

Det nye fartøyet er utstyrt med en Scania D13 hovedmotor med ytelse på 400 hk ved 1800 rpm. Den er koblet til et Nogva reduksjonsgir med PTO. Den vribare propellen, som også er levert av Nogva, har en diameter på 1350 millimeter.

Rollon er utstyrt med både ismaskin og kjøling i lasterommet.

Det sikrer god kjøling og høy kvalitet på fangsten.

  • Vestri Fisk AS har vært meget fremtidsrettet i sine valg av utstyr, noe som gir oss mye erfaring å ta med videre i utviklingen av disse små fangstmaskinene med stor kapasitet, sier Rustad om fartøyet.

Fartøyet skal brukes til fiske med garn, og er utstyrt med en garnhaler med 1200 kilos trekkraft. Den er laget av Lorentzen Hydraulikk AS i Kabelvåg. Garngreier kommer fra Rapp.

Rollon skal fi ske med garn. Et skikkelig shelterdekk gir et trygt og godt arbeidsmiljø.
Rollon skal fiske med garn. Et skikkelig shelterdekk gir et trygt og godt arbeidsmiljø.