Rederiet Meløyfjord Fiskeriselskap AS på Halsa i Nordland har fått overlevert nybygget Skarsfjord fra Slipen Mekaniske AS. Skarsfjord har lengde på 12,99 meter og er utstyrt for fiske med not og snurrevad.

Fartøyet er 6,1 meter bred og har et lasterom som rommer 65 kubikkmeter, samt notbinge på 27 kubikkmeter. Det er køyer for et mannskap på seks, fordelt på tre lugarer.

Ifølge søknad om erverv av nybygg har fartøyet en prislapp på cirka 14 millioner kroner, hvorav DNB har gitt lån til rederiet på 12 millioner kroner. Design har Marin Design AS på Kolvereid i Nord-Trøndelag stått for. Skarsfjord erstatter fartøyet Ismåken, som i november 2015 ble totalskadd i brann mens det var under bygging ved Båt og Motorservice AS på Vikna. Rederiet har, i tillegg til Skarsfjord, fartøyet Meløyfjord med lengde på 37,4 meter som er bygget i 2011. Det innebærer at begge rederiets fartøyer er kjøpt som nybygg.

Rederiet Meløyfjord Fiskeriselskap har fått overlevert nybygget Skarsfjord fra Slipen Mek., og har nå to fartøyer i drift. Foto Meløyfjord Fiskeriselskap/Fiskeridirektoratet.