Sjaastad Shipping AS har for overlevering en ny speedsjark fra den Islandske produsenten Trefjar Ltd, Hafnafjordur, Island. Båten, en Cleopatra Fisherman 36 (10,98 meter), er levert til rederiet Striptind AS i Kjøllefjord. Speedsjarken har fått navnet ”Vårliner", og er den første 36 foten som er levert fra Trefjar.


[raw]

Rederiet Striptind AS i Kjøllefjord vil få levert et identisk søsterskip i mars 2008. Nye ”Vårliner” ankommer Kjøllefjord i januar, og speedsjarken settes umiddelbart inn i fiske. Den er rigget både for garn og line. Bak rederiet Striptind står Frode Lyngdal, Tor Petter Krogh og Johnny Pedersen, alle fra Kjøllefjord.

 

Det kan ellers nevnes at ”Vårliner” er laget av håndopplagt GRP, med sandwich dekk. Speedsjarken har tre vanntette områder, cabin/styrehus, lagringsrom for fisk samt motorrom. Forcabinen har en liten bysse med kokeapparat, mikrobølgeovn, kjøleskap og vask. Her ligger også sovecabinen, og det finnes i alt fire køyer i full lengde om bord.

 

I det romslige styrehuset finnes en salong med god plass til fire personer rundt bordet. Fiskerommet har lagerplass for standard fiskekontainere. Nedgangen til motorrommet er utstyrt med en vanntett dør, og i dette inngangspartiet akter ligger også toalettet.

 

Av utstyr ellers kan nevnes elektriske trimflaps, automatisk og manuell lensepumpe, landstrømtilkobling 230 V, hydraulisk baugpropell, Simrad AP50 autopilot, Furuno M1834 Radar og FCV-1200L ekkolodd. AIS, GPS og kompass kommer fra samme leverandør mens kartplotter er levert av Olex. Oppvarming av motorrom og cabin/styrehus skjer alternativt fra motor, Webasto dieselvarmer, eller via landstrøm.

 

Tekniske data:

Type                           Cleopatra Fisherman 36

Lengde overalt             10.98m

Bredde                        3.8m

Dybde                         1.4m

Areal arbeidsdekk       25m2

Drivstoffkapasitet         2000 liter

Kapasitet vann             120 liter

Lagerrom fisk               13m3

Motor                          Volvo Penta D12 650hp

Gear                             ZF 325V-LD 2.03:1

Fart                               25 knots under forsøk

Arbeidsfart                    15 – 22 knots

Produsent                      Trefjar Ltd på Island

Forhandler i Norge       Sjaastad Shipping AS, www.bs-shipping.no

[/raw]