Båt & Motorservice AS i Rørvik ferdigstilte i starten av november sitt bygg nummer 49. Båten ble overlevert kystrederiet K. L. Skjong AS, som i sin helhet eies av fisker Knut Skjong fra Vigra. Kystsjarken har en lengde og bredde på 10,98 og 4,7 meter, og har fått navnet «Oda». Den er i sin helhet bygget ved Rørvik-verftet.

Båten skal rigges for snurrevad, og har et lasterom på 27 kubikk, bygget for bulk. Reder og fisker har overført kvoter fra tidligere fiskebåt til nyervervelsen, og de har adgang til å fiske torsk, hyse, sei og makrell. Det er bedriften Lorentzen Hydraulikk i Kabelvåg som skal rigge båten. De har også stått bak prosjektering og levering av store deler av det hydrauliske anlegget ombord.

Flere lokale bedrifter fra Nord-Trøndelag har vært med i prosessen med båten, som er bygget i aluminium. Marin Design har stått bak design og prosjektering, Bjarne Hopen Verksted for levering av aluminium og dekkskran, Navy Rørvik for levering av navigasjon, ekkolodd og kommunikasjonsutstyr om bord, mens Rørvik-firma Viteq AS har gjort all installasjon av elektrisk anlegg og utstyr.

Et stort arbeidsdekk er nødvendig når fisker skal drifte med snurrevad.

Under dekk står en Scania-motor på 300 hk.

Motor

Under dekk står en Scania DI09 hovedmotor med 300 hk, med motorvolum på 9,3 liter og fem sylindrer, som gir et turtall på 1800 o/min. Motoren er blant annet levert med varmeveksler, lyddemper for tørr eksos, 2-polet komplett elektrisk anlegg på 24V, lensepumpe for smørolje og vannkjølt manifold. Både motor, gir og propell anlegg er levert av Nogva Motor, mens JB Systems har levert marine generator av merke Sole Diesel.

Design og innredning av interiør har vært et samarbeid mellom verftet, Odd Strand og Ytre Namdal Snekkeri AS. Sistnevnte har spesialisert seg på båtinnredninger for fiskebåter og fritidsbåter. Verftet er allerede i full gang med søsterfartøyet til «Oda» (bygg nummer 50), og har flere nybygg på gang. De går derfor en hektisk vinter og vår i møte.

-Første halvdel av neste år har vi arbeid nok, mens resten av året er litt uklart enda. Men vi arbeider opp mot en del potensielle båtkjøpere, forteller daglig leder Tor Erik Lysø ved Båt & Motorservice.

Moderne design og med alle fasiliteter i den kombinerte messa/byssa for skipper og mannskap.

Leverandørliste:

Design av Marin Design AS Bygget ved Båt & Motorservice, Rørvik Aluminium er levert av Bjarne Hopen Verksted AS Hovedmotor: Scania 300 hk fra Nogva Motor Gir og propell: Nogva anlegg Sidepropeller: 60 hk og 30 hk fra Sleipner Motor AS Generator: Sole Diesel fra JB Systems AS Elektronikk: Navy Rørvik El-installasjon: Viteq AS Dekkskran: Copma 3,5 fra Bjarne Hopen Verksted AS Hydraulikk: Lorentzen Hydraulikk AS og Moen Industributikk AS Innredning: Odd Strand, Ytre Namdal Snekkeri AS og Båt & Motorservice AS Skipsdører: Libra-plast AS Skipsvinduer: Ertec AS.

Alt av moderne maritimt utstyr er montert i det romslige rorhuset.