DEL

Med nye Sjarmør har Nord Solund Fiskeriselskap AS for alvor tatt steget inn i havfiskebåtredernes rekker. Den ombygde snurperen kan nærmest regnes som et nybygg. Den er for øvrig klassifisert som det også. Det er nemlig stort sett bare stålet i bunnen og maskineriet som hører til opprinnelsen. Alt annet er nytt. Prosjektet har samlet, med nytt bruk, kostet 75 millioner kroner. Tar man båten nærmere i øyesyn, er det ikke vanskelig å skjønne at fiskerne fra Solund har fått mye for pengene.


( 16.03.2009 )

[raw]

-Skulle vi bygd et nytt fartøy i denne klassen og med dette utstyret, måtte vi nok ut med minst 120 millioner kroner. Alt stålet på Sjarmør er skiftet ut, utenom det som ligger i bunnen fra slingrekjøl til slingrekjøl. Vi har også beholdt hovedmotor og de to hjelpemotorene. Ellers er det aller meste flunkende nytt. Fartøyet er knappe 37 meter langt. Bredden er 10 meter, utvidet med 90 centimeter på hver side. Dermed ble det ikke nødvendig å sette inn ballastkjøl, og vi fikk plass til overbunkringstanker, setlingstank og dagtanker.

 

 

Vi er veldig fornøyd med sluttresultatet, og vi gleder oss til å komme i fiske, sier en tydelig stolt skipper på Sjarmør, Rune Saltskår, og daglig leder i rederiet, Tom Færøy. Du kan lese mer om dette fartøyet i kommende utgave av Kystmagasinet, som gis ut i midten av denne uken.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.